sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Leksulla juoksutus & vikellys +Uutisia jatkosta

Kävin tänään Leksua vihdoin taas liikuttelemassa kun oli aikaa! Ja huomasi kyllä että pojalla oli energiaa.
(kaikki kuvat (c) Kata, ellei toisin mainita!)

Menin siis tallille jotain päälle 2 ja siellä menin aluksi viemään omat tavarat kaappiin ja otin riimun ja -narun.
Leksu tosin söi viellä päiväheiniä joten siinä odoteltiin. Seurana mulla oli kata, ja to:n tytöt. (to= Tallinomistaja) Ja leikittiin siinä pihalla sitten jotain ravureita tai jotain, aika juoksu kisoiksi ne sitten muuttuivat.

Otettiin siitä sit leksu sisälle kun oltiin juostu itsemme ihan puhki ja hoidettiin kuntoon. Aluksi ajateltiin ettei laiteta selkään mitään mutta laitettiin sitten tukikahvat ja satulahuopa. Kun meitä oli 4 hoitamassa yhtä hevosta niin ei siinä kauaa mennyt. 
otettiin juoksutusliina mukaan ja mentiin kentälle jossa aluksi juoksutin ettei kukaan ollut selässä, otettiin käyntiä ja ravia molempiin suuntiin. Tosin oikea kierros ei ihan niin helposti sujunut, siinä vain kiihytteli ja meni jopa laukkaa. tytöt meni sitten leksun eteen että se jarrutti kun en saanut sitä jarruttamaan mitenkään muuten. (heitteli päätä eikä välittänyt liinasta, veti vain vastaan ja sai aina liinaa pidemmäksi...)
Ensin meni pienempi to:n tytöistä selkään. Ja tehtiin aika helppoja juttuja.
Takaperin menoa
Polvilleen etuperin
Sään päällä istuminen väärinpäin
Polvilleen takaperin
ja säänpäällä oikeinpäin
Sitten isompi to:n tytöistä meni selkään ja hän kokeili jo vähän hankalempia tehtäviä. (Kaikista en löytänyt kuvaa). Meni myös samoja kuin nuorempi! Mutta molemmat tytöt pärjäsivät hyvin. Sekä ovat muuten oppineet nopeasti, ensimmäiset vikellys liikkeet tekivät leksun kanssa nyt syksyn alussa.
samaa kuin nuoremmalla
tuo hiiren pää tuolla, koska siellä meni eräs henkilö jota en halua tunnistettavaksi.
Tehtävää aloittamassa, piti olla ihan suorana koko keho.
erittäin tuttu tehtävä, naistenistunta.
Katakin meni hetkeksi selkään mutta ei tehnyt paljoa mitään koska oli aika jumissa.
Venla meni katan jälkeen viellä kerran ja kokeili ravia ja siinä jotain pientä, mutta leksulla on sen verran pomppuisaa tuo ravi niin ei siinä oikein pystynyt mitään tekemään paitsi tasapainottelemaan.
otettiin ravia vain pari askelta näin.
Päästettiin sitten leksu irti, otettiin kaikki pois paitsi suitset ja tossut. Lähti siitä sitten ravilla juoksemaan ympäri kenttää. Tehtiin sitten niin että puolitettiin kenttä niin olisi ollut helpompaa irtojuoksuttaa. (oli pysähdellyt koko ajan syömään ruohoa...) Varmaan leksu ei pienestä alueesta tykännyt tai jotain, mutta kun laitoin kävelemään leksua eteenpäin niin lähti poika vain laukkaamaan ja heittelemään pukkeja! Yritin siinä sitten jarrutella kun oli juossut jo hyvän aikaa mutta ei poika mitään kuunnellut... otin herkun takin taskusta ja näytin sitä hiukan niin kyllähän se siitä sit jarrutti ja tuli luokse. Se kyllä nauratti! 
Molemmat kuvat pysäytetty videolta.
Ravia meni ja vauhilla. +pientä liito vaihdetta löytyy jo siinä! 
Laitoin ohjat takaisin suitsiin kiinni ja hyppäsin selkään ottamaan hiukan ravia sen laukan jälkeen ja käveltiin siitä viellä kunnes hengitys oli tasaantunut. Hoidettiin sitten Katan kanssa Leksu reippaasti pois kun kyyti oli jo tulossa. Otin samalla kotiin mukaan omat huovan ja harjat pestäviksi.
Leksu kiinni ja laittamassa kypärää.
c minä
c minä
Ajattelin nyt kertoa tällein kaikille että päätähti tulee aika varmana muuttumaan blogissa vaikka Leksu täällä kyllä silloin tällöin kyllä tulee vilahtelemaan. 
Eli Leksu on muuttamassa uudelle tallille, joka on sen verran pitkällä että pääsen vain silloin katselemaan sitä kun lomaa on vähän pidempi. Leksu pysyy siis yhä vuokriksenani mutta sellaisena jota käyn sitten harvemmin liikuttelemassa ja katselemassa.
Mutta tämän hetkiseltä tallilta (jossa leksu yhä asustelee), niin olen kokeilemassa hjörkkaa toiseksi vuokrikseksi. Sitä sitten pitäisi kokeilla nyt ensiviikonloppuna jos ehdin ja jos koeratsastus menee sen tamman kanssa hyvin niin siitä sitten kirjoittelen tänne.

2 kommenttia: