lauantai 4. tammikuuta 2014

jälleen jatilassa

Kävin jälleen tänään hevostelemassa jatilassa.
Huomenna pitäisi Leksu käydä taas liikuttelemassa! 

Mutta tänään menin jatilan tallille hiukan ennen klo 11. Tallilla sitten näin Tuulin. Jonka kanssa olin aika paljon. Siinä aluksi käytiin kattomassa uudet ponit, siitä sit lumikkia ja minishettiksiä. Siitä päästiin vihdoin sit talliin josta mentiin suoraan maneesiin. 
Maneesista lähdettiin sitten liisan talolle jossa Kata kysyi saako mennä itsenäisen. Sitten mentiin talliin jälleen jossa ihmeteltiin ja odoteltiin ja katsottiin kun hepat riehui.
Tässä oli viel rauhallisia, en saanut hyvää riehumis kuvaa, mut alex riehu jalallaan.
Sitten alkoi varmaan HeC tunti jota menin katselemaan ja kuvailemaan.
Laitoin eläimen päät ettei ratsastajia tunnisteta!
Maneesissa tuli sitten liian kylmä joten mentiin ulos jossa Sassi meni monnilla ja 2 leiriläistä meni romalilla ja tähdellä. Kata oli siellä kattelemassa. Tuuli meni talliin ja mä jäin kuvailee ulos.

Auttelin leiriläisiä ja sassia siinä. Taluttelin monnia sitten jossain vaiheessa kun he olivat menneet puolet tunnista (sassi oli mennyt jo kokonaan monnilla), taluttelin hetken että hengitys tasaantui ja vein talliin jossa sai hetken kuivatella. Sassi oli sillä välin hakenut mallun ja meni kentälle sillä.
Mallua siinä tuli aika paljon aluksi taluteltua ja sitten otin taas kuvia.


Sitten he lopettivat tuntinsa. Hoitivat ponit pois ja minä hoidin monnin ulos. Mentiin monnin ulos viennin jälkeen sitten tuulin kanssa liisan talolle jossa tuuli varasi leirinsä. Kata tuli myös ja maksoi tuntinsa ja siinä kun odottelin niin Selina tuli tallille.
Kata sai hoidettua oman juttunsa ja selinalla ja katalla oli ponit selvät joten he menivät hakemaan poneja.
Minä odottelin viellä tuulin ja sitten tuulin pitikin heti lähteä. Sanoin siinä sitten heipat ja menin auttamaan ponien haussa. Mentiin talliin ja autoin hoitamaan eemiliä. Ja siinä ponissa on kyllä energiaa ja kovaa yritystä pelotella!! Minua se vain yritti aina kun otin kavioita puraista (onnistui siinä kerran kun en huomannut), ja sitten yritti pukittaa.
Kun kaikki sai hoidettua heppansa, leiriläiset ja sassi myös mentiin kentälle. Ja sitten tuli esiin eemilin pelottelu puoli! joka kyllä minua nauratti mutta myös ratsastajaa.
Veti pään alas ja pikku pukkeja veti.
Ja hop! 
Eli juu, toi kaikki tapahtu alkukäynneissä! Eikä se sit loppunut tohon yhteen kertaakaan!! (Mutta en saanut enempää ylös hyppäämisestä kuvia... Ja nousi ylemmäskin...)
Eli ajateltiin että alku käynnit onnistuisi ilman temppuilua mutta toisin kävi, vedettiin vain ylös ja pikku pukkeja. No otin sitten kiinni ja autoin kävelemään. Mentiin myös peruutuksia jotka oli aivan samanlaisia.
Kun yritettiin peruuttaa tapahtui niin että eemil nousi pystyyn, tai yritti. Mutta saatiin sitten peruuttamaan nätisti pari askelta niin matka jatkui. Muut alkoi ottaa raveja ja maa-meri-taivasta leikkimään. Eemil ja fläki käveli ja ravaili sillä välin uralla. (ei halunnut mennä leikkimään), niin kokeiltiin siinä ekat ravit eemilinkaa ja otettiin peruutusta viellä.
Kata ja Fläki, taustalla poni joukkio.
kokeiltiin ravia
Peruutukset alkoivat onnistumaan jo ilman ylös nousemisia. joten päätettiin jättää peruutukset siihen. Otettiin sit viel ravia ja väli käynnit. Sassi ja leiriläiset ottivat laukkoja sitten käynnin jälkeen ja leikkivät uudestaan maa-meri-taivasta. (kaikissa askellajeissa tällä kertaa)
Kata kun meni fläkillä niin hän jatkoi kävelyä ja pientä ravailua. 
Selinan ja eemilin kanssa otimme sitten leikin jälkeen ravia muiden perässä. Ja kun muut kävelivät hetken kokeiltiin me laukkaa. Alussa ei muuta kuin peppu lensi nostossa ja pää alas, sitten se pepun heitto loppui ja pää nousi ja meni ihan nätisti. Mutta siihen tarvitsi pari nostoa ennen kuin mentiin nätisti. 
Muuten, eemil osasi mennä tosi nätisti muodossa! käynnissä varsinkin!! Mutta tässä vain laukkaa.
pysäytin videolta, mutta eemil laukkasi nätisti ja selina meni tosi hyvin! ;)
Laukkojen jälkeen (kaikki sai laukattua), kaikki lähtivät ottamaan pieniä pomppuja/puomia. Pomput onnistui kaikilta erittäin hyvin. 
eemil loikkaa :D
Alkoi olla jo pimeää joten kuvat meni huonoiksi...
hetakin meni. mutta aika paljon ravissa! mutta hyvin meni!! ;)
siis miten suurena ted kuvitteli esteet?
Poppari oli mukana myös!
Liito vaihe, videolta pysäytetty!
Sitten otettiin loppu ravit ja lähdettiin loppu käynneille radalle.

Tallissa ei muuta kuin hoidettiin ponit pois, selina hoiti viellä nopeasti hartsun ja pian siitä sit kyydit tuli katalle ja mulle joten lähdettiin kotiin.
eemil vietiin takas ulos.
Hartsun hoito, on se vaa niin hupsun näköinen, mut söpö!!
Tedin poseeraus! <3
Mutta kiitos kaikille seuraa pitäneille tallilla! :)

6 kommenttia:

 1. Reps noille eläimien päille:D mutta kiva huomata karo, että sun postauksista tulee vaan kokoajan kivempaa lukemista kuvien ja kivan tekstin kanssa:) seuraavaa postausta odotellen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mutta voin jo vinkata että blogin päätähti on tulossa muuttumaan, että pitää katsoa miten sitten jatkuu!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Noi kuvatki on vähä tarkempia niin niitä on myös kiva katsella. Ja etkö jatka enää Leksun kaa vai? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä että oli kiva postaus! :) ja kuvatki kivoja! ;)
   Ja se nyt jää oikeastaan pois aika paljon, mutta kyllä sitä sillon tällöin käyn katselemassa ja liikuttelemassa! :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Vähän mua nauratti noi Emilin pystyyn nousemiset:D Mutta ei se sillon pahaa tarkottanu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) ja ne oli kyllä hauskan näköisiä! ;) ja ei todellakaan pahaa tarkoittanut, kokeili vain ratsastajaa.

   Poista