keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Huonosti mennyt tunti

Viimeksi kun olin kirjoittanut Roivasta postauksen, siitä ilmeisemmin tykättiin kovasti kun ratsastin jollain muulla kerrankin. No jälleen saatte kuulla tälläistä, mutta tästä tunnista ei niin paljoa kerrottavaa olekkaan. Kuvat on ottanut luokkalaiseni, ratsastus oli tiistaina (9.2).
Alkukäynnit ulkona
Tunti meni suoraan sanottuna huonosti! Tunnin jätin jopa kesken koska hermoni eivät enään kestäneet kyseistä hevosta. Menin siis Urholla Urpolla tunnin, tällä ruunalla olen mennytkin aikaisemminkin. Tämä on ainoa hevonen hevosopistolla jolta olen tippunut, enkä tykkää kyseisestä hevosesta muutenkaan. Siispä kun luin oman nimen kohalta kenellä menen, tiesin jo että tulen jättämään tunnin kesken.
Aloitellaan

Tunti oli suurimmaksi osaksi minulla pelkkää käyntiä. ratsastin vain toisessa päässä aluetta millä mentiin koska aina toisessa päässä Urpo säikkyi. Ja jos ei pidä koko ajan seuraa ruunalle niin saatetaan säikkyä missä vain. Vähän ravattiin ympyrällä ja tehtiin etu- ja takaosa käännöksiä tunnilla suurimmalta osalta.


Takaosa käännöstä tekemässä
Urpo kyllä osaa nämä asiat todella hyvin ja sen vauhtiakaan ei tarvitse säädellä kun se menee sitä valmiiksi oikeaa tahtia. Se on kyllä helppo ratsastaa mutta sen säikkymiset ei todellakaan ole kiva asia ja se vaikeennuttaakin menoa aika paljon.


Lopulta mulla meni hermot, toisella puolella maneesia alettiin rakentamaan kouluradan aitoja. Urho oli niin urhea ettei niistä välittänyt kun asetin sisälle mutta muuttui takaisin Urpoksi kun kaveri alkoi säikkymään niitä myös. Lopulta en enään jaksanut sen kanssa tapella asetuksilla tai millään vaan siinä kävelin selästä käsin kohti maneesin ovea, hyppäsin vauhista alas ja lähdin ulos ovista. Ei tehnyt enään yhtään mieli jatkaa sen kanssa. Pikaisesti kaikki pois Urpon päältä ja sain apua niin eihän siinä mennyt kuin 10 min niin kaikki oli hoidettu. Menin lopuksi viellä katsomaan muiden tuntia loppuun ja puhuttiin opettajan kanssa siinä hiukan. Jatkossa en pitäisi saada enään Urhoa ja seuraavan päivänki ratsu muuttui toiseen.


Tiedän ettei pitäisi jättää tuntia kesken vaikka kuinka huonosti menee, mutta kun tämän hevosen kanssa mikään tunti ei ole koskaan mennytkään hyvin niin en vain jaksanut. Oli kyllä kiva saada pitkästä aikaa kuviakin omasta menosta, milloin saan uudestaan koulussa en tiedäkkään. Meillä on nyt vähän pidempi viikonloppu joten pitäisi tulla kuulumisia heti kun saa niitä kirjoitettua!
Seuraavana päivänä eli tänään menikin tunti paremmin, menin todella kiltillä hevosella nimeltä Oonika, tykkäsin tammasta tosi paljon vaikka menin sillä ekaa kertaa! Tunnilla mentiin puomeja ja meni ihan ok, paremmin kuin eilen.
Urho (Urpo)

4 kommenttia:

 1. Harmi, ettei mennyt hyvin, mutta valitettavasti aina ei voi mennäkään:( Onneksi seuraava tunti meni jo paremmin! Testaa muuten ihmeessä joskus vielä uudestaan Urhoa, entä jos sitten menisikin paremmin:)
  Kuvissa meno ei näytä ollenkaan huonolta, vaan varsinkin viimeisimmissä kuvissa Urho menee ihan hyvällä kaulalla, eikä meno näytä ollenkaan huonolta!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se meno varmaan huonolta meillä näytäkkään mutta en vain kestä tuota hevosta :D Ehkä voisin joskus käydä sen selässä uudestaan mutta hetkeen ei tee mieli sinne palata, en vain tunne itseäni siellä rennoksi ja turvalliseksi :p

   Poista
 2. Ylisäikkyvät hevoset on kyllä aika syvältä. Onneksi toisella poneilla meni paremmin, eihän kaikista tarvitse tykätä tai osata kaikkia täydellisesti ratsastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) ja säikkyvät hepat on kyllä niin ärsyttäviä (Paitsi kasia ja zirkon! ;) ne on kyllä parhaita vaikka säikkyvät aina välillä)

   Poista