tiistai 25. elokuuta 2015

Siis minkäs tasonen tämä poni olikaan?

Lumikilla oli taas liikunta päivä tiistaina (18.8) kun Enni tuli ratsastamaan sitä. Aikaa oli vain n. puolituntia itselläni ennen minun lähtöäni joten tehtiin pikaiset hoidot ja alku verryttelyt. Kun oltiin alkuverrytelty jätin hetkeksi heidät selinan kanssa kentälle odottamaan ja hain kameran jotta sain napsittua kuvia siinä samalla. Alettiin tosiaan sitten ottamaan laukkoja heti kun sain kameran kentälle. Lumikki oli niin hieno kentällä! Laukat näytti nousevan niin hienosti ja vaikka laukka onkin tällä tammalla viellä raakaa niinkuin kaikilla nuorilla hevosilla niin se vain paranee kerta kerralta paremmaksi.

Yhdessä vaiheessa laukatessa oikeaan (vaikeampi suunta) Lumikki oli nostanut väärän laukan kuten tavallisesti oikeaan, siinä puolessa välissä pitkää sivua päättää se tehdä laukanvaihdon. Siinä tuli hetken mietittyä että minkä tasoinen tuon ponin pitikään olla taas. Onhan se maastakäsin siis laukkoja vaihdellut itsestään mutta ei se ratsastaja selässään viellä kertaakaa sitä ole tehnyt kuin nyt.
vastalaukkaa
Tästä kuvasta ehkä huomaa paremmin että vastalaukkaa mennään

Laukka vaihtuu
Ja näin on laukka vaihdettu
Joskus nämä nuoretkin ponit osaavat kyllä yllättää, siksihän ne ovat niin kiinnostavia ehkä joskus. Mutta laukkojen jälkeen saivat äkkiä tehdä loppu ravit, vahdin hetken viellä loppukäyntejä ja sitten kello näytti jo niin paljon että minun piti lähteä ja jätin heidät vain kentälle kävelemään ihan hetkeksi loppu käyntejä. Selina vahti siinä samalla kun meni Emilillä. Kuulemma oli ollut kiltisti Lumikkikin siinä sitten kävellyt ja saivat hoidettua (ilmeisemmin) ongelmitta pois.
Selina ja Emil

2 kommenttia: