maanantai 28. huhtikuuta 2014

vuokrista ja jatilassa ratsastusta

Sunnuntaina siis oli vähän edes takaisin ajelua. Aamulla menin 9 jatilaan jossa odottelin Liinua joka ilmestyikin tallille vasta klo 10.30. Olin kumminkin tuon väli-ajan Sassin kanssa.
Kuvailtiin poneja ja oltiin niiden kanssa.
Onni vanhus
Yhdessä kuvassa tapahtuu aina niin paljon hauskaa :D
kun Liinu sitten tuli niin ehdin vain moikkaista ja sanoa että tulen parin tunnin päästä takaisin. Koska lähdin sitten ajamaan tallille jolla Hjörkka asustelee. Perillä menin heti hakemaan Hjörkan sisälle, hoidin reippaasti kuntoon ja lähdettiin kentälle. Hjörkka oli taas koko tunnin kiva ratsastaa kun oli rauhallinen. Mentiin hiukan ravia ja tölttiä yritettiin mutta se ei oikein tänään pyörinyt. Muuten käveltiin ja mentiin käynnissä sellaista mini estettä ja kerran mentiin ravissakin. Hjörkan ratsastuksesta ei ole kuvia mutta video koostetta missä sitten jatilan koulukisoista Liinun ratsastuksista koostetta seassa myös. video tuossa kuvan alla!
Pikaisesti otettu kuva ennen ratsastusta
Hoidin ratsastuksen jälkeen hjörkan pikaisesti pois, hoidin tavarat paikoilleen ja jaoin hevosille päiväheinät. Sen jälkeen lähdin takaisin jatilaan. Siellä etsin sassin ja liinun jonka jälkeen pyörittiin vähän siellä täällä tallissa ootellessa että raviluokka alkaa ja liinu pääsisi verryttelemään. Eihän siinä pitkään jouduttu odottamaan kun liinun ratsua, monnia, hoidettiin siinä samalla. Liinu meni verryttelemään ja minä kuvailin. Otin radasta pari kuvaa ja loput onkin videolla joka näkyy tuossa ylhäällä.

radaltaLiinun sai ratsastettua ratansa ja menimme hetkeksi kentälle odottelemaan tuloksia, loppujen lopuksi kaikki osallistujat pääsivät palkintojen jakoon ja kaikki saivat ruusukkeet. Ja kaikki pääsivät läpikin. Liinu sai prosentteja 64,38%.

alla poseeraus kuvia


Hoidettiin monni pois ja menin hakemaan Kasian itselleni. Hoidin sen reippaasti kuntoon, tosin kun olin laittamassa suitsia sinde pääsi karkuun ja menin ottamaan kiinni. Sitten jatkoin kasian kanssa, mutta pyysinkin liinua taluttelemaan sille alkukäynnit maastakäsin koska jouduin itse juoksuttamaan sinden viellä. Juoksutuksen jälkeen menin maneesiin jossa kasia odotteli. Aloin heti työstämään niskan kanssa, jatkoin sitten ravissa jossa ei ollut minulla muuta ideana paitsi vahtia omaa istuntaani ja yrittää parannella sitä.


 Minua alkoi ärsyttämään loppujen lopuksi jalustimien kanssa kun en osaa niiden kanssa olla harjoitusravissa, joten nostin ne ylös jolloin pystyin keskittymään kaikkeen muuhun paitsi jalustimien paikkaan jalassa.Otin aina välillä koko rataleikkaalla askeleen pidennyksiä jotka onnistuivat kasialta tosi hyvin, tosin minusta tuntui aina niissä että aloin nojata liikaa taakse ja loppu matkasta pomppimaan koska en jaksanut pitää itseäni enään kiinni satulassa, hidastukset onnistuivat tosi hyvin myös. Otin sen jälkeen laukkoja.

Laitoin jalustimet takaisin ja kävelin hetken ja otin uudestaan laukat, sen jälkeen menin loppu raveille ja käynneille kentälle. Hoidin pikaisesti kasian pois jonka jälkeen pidin pienen tunnin Selinalle joka oli tullut tallille ja meni Emilillä. Samalla meni Erika Frankolla jota vahdin siinä samalla.
Emilillä oli taas jotenkin huono päivä ja onnistui saamaan Selinan alas 2 kertaa. Kummallakaan kerralla ei onneksi sattunut ja loppu tunti meni hyvin. Jouduin tosin heti loppu käyntien aikana lähtemään kotiin koska kello oli jo yli 5 ja minun piti lähteä kotiin pakkaamaan... Mutta oli kiva päivä ja mielestäni kivat ratsastukset.

Oliko tekstiä riittävästi? entäs kuvia?

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. etkä näytä! ;) ja latailen sulle tänään noi kuvat :D

      Poista
  2. oli riittävästi kuvia ja tekstiä ja Liinu meni tosi hyvin!!

    VastaaPoista