maanantai 21. huhtikuuta 2014

*jatilassa opettamassa*

En käynyt viime viikolla kertaakaan ratsastamassa! hei apua! Taidothan mitä pienimpiäkin mulla on niin ruostuu.... Mutta kävin tänään sentään vihdoin heppailemassa jatilassa, jossa pidin sitten Selinalle ja hänen kaverilleen Ennille tuntia. Sekä autoin ponien hoidossa ja niin.

Aloitetaan nyt siitä että menin tallille klo 14 ja käytiin aluksi kattomassa kaikki 3 tallista ponit jotka ei pitäisi olla menossa tunnille. No löydettiin vapaat ponit eli Emil ja Heta ja mentiin kysymään käykö. Kävi hyvin ja mentiin suoraan hakemaan Emil tarhasta. seuraavaksi haettiin Heta. Hoidettiin reippaasti ponit kuntoon ja mentiin kentälle. Emilillä ei ole viellä sitä omaa sopivaa satulaa joten käytetään mikä parhaiten sopii, tänään laitettiin Onnin satula parin kokeilun ja mietinnän jälkeen. Valinta taisi mennä oikein koska tunnin aikana ei kertaakaan tullut ylös hyppyä!!
Heta
Emil
Kannoin puomeja kentälle hetken ja tytöt taluttivat ratsujaan. (Selina-Emil, Enni-Heta)
Puomien kantelun jälkeen hypättiin selkään ja taluttelin alku tunnista Emiliä. Heta kulki aina välillä nätisti yksin mutta sitten välillä oli pakko mennä Emilin perässä kun muuten ei kulkenut.
Otettiin ravia ja mentiin voltteja joissa toisessa päässä sitten puomia.

Ravien jälkeen otettiin välikäynnit jonka jälkeen mentiin pääty-ympyrälle jossa sitten alettiin laukkailemaan. Laukat nous Emilillä tosi hyvin! Taisi olla parhaimmat nostot mitä oon sillä nyt nähnyt.
Parin laukan noston jälkeen tytöt halusivat satulat pois. Pysäytettiin ponit otettiin reippaasti satulat pois ja jatkettiin laukkailua. Loppu ravit ja käynnit jonka jälkeen sitten hiukan vikellettiin ja hoidettiin ponit pois.


Jouduin tosin sitten laittamaan pikaisesti Tulppaanin valmiiksi tunnille ja hoitaman Caddyn takaisin ulos. Sitten autoin Emilin takaisin tarhaan ja loppu ajan sitten autoin Monnin hoidossa jolta vain lähti ja lähti karvaa. 
Jouduin sitten lähtemään kotiin ja kotona takaisin kouluun!Osaa ainakin istua :D

2 kommenttia: