lauantai 26. huhtikuuta 2014

rauhallista menoa Hjörkan kanssa

Tänään siis kävin taas vuokristani ratsastelemassa ja olin odottanut lujaa menemistä ja kauheaa pidättelyä ja kaikkea normaalia. Mutta Hjörkka oli tänään koko ratsastuksen ajan erittäin kiltisti ja teki mitä pyysin. tekstin lopussa video kooste tästä päivästä.
Aloitetaan siitä kun menin tallille.

Menin tallille pikku siskoni Katan kanssa ja menimme aluksi talliin sisälle viemään tavarat ja hakemaan riimua. Tallissa to:n tytöt hoitivat ratsujaan koska olivat juuri lähdössä maastoon. Vaihdettiin pikaisesti kuulumiset ja tytöt lähti maastoon ja minä hakemaan Hjörkan. Hjörkka tuli tavalliseen tapaansa kiltisti ja mentiin käytävälle hoitamaan tyttö valmiiksi. Hoidettiin pikaisesti valmiiksi ja kata otti jotain kuvia siinä.
Tyttö tykkää poseerata :D
Nautti kun harjattiin

Hoidon jälkeen mentiin kentälle jossa nousin selkään reippaasti ja odotin heti että lähdetään jotain kiitoravia jälleen ympäri kenttää mutta toisin kävi. 

Pystyin mennä pitkällä ohjalla ympäri kenttää käyntiä aina sitä vauhtia mitä halusin, joka on harvinaista! välillä mentiin vähän reippaampaa käyntiä mutta muuten meni nätisti. Kävelin puolet tunnista ihan tarkoituksella vaikka olisin voinut helpostikkin ravailla ja töltätä. (Hjörkka oltiin viikko sitten rokotettu! Ei olisi siis saanut hiota) Kävelin ympäri kenttää vaihdellen tempoa aina siellä täällä. Harjoiteltiin myös tänään ekaa kertaa pysähdyksiä. Ei aluksi tullut mitään, mutta kun Hjörkka ymmärsi mitä pitää tehdä, riitti että reisiä vähän puristi yhteen.

taputuksia antamassa ja otin jopa hetkeksi jalat pois jalustimista
Otin sitten hiukan ravia ja tölttiä myös mutta vain lyhyet pätkät, jonka jälkeen taas kävelin ja tehtiin kerran peruutus ja pysähdyksiä jatkettiin. sain ratsastettua ja olin iloinen tyttöön. Pakkohan sitä oli kun to:kin oli kun hänen hevosensa meni nätisti. Kävelin kierroksen viellä maastakäsin käyntiä ja menin hoitamaan pois, pesin vähän hiki kohtia tunnin jälkeen jonka jälkeen vietiin takaisin ulos. Sitten tulinkin kotiin ja kirjoittamaan tätä, huomenna uudestaan, katotaan jos pystyttäisiin mennä puomeja huomenna!
Tähän loppuun video kooste ratsastuksesta

4 kommenttia:

 1. onneks otit äänet pois!! En ois kestänyt niitä xD mutta hyvin menit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mietin jo hetken että olisinko jättänyt! >;) mutten jättänyt :D ja kiitti!!

   Poista
 2. Kiva postaus ja kivoja kuvia :)
  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista