tiistai 13. helmikuuta 2018

vuoden 2017 vikat kisat

Vihdoin sain tämän kirjoitettua! Eihän siihen mennyt kuin kuukausi... Tosiaan tässä postauksessa käydään läpi, miten muistan enään, vuoden 2017 vikojen kisojen menoa.

Ratsukoina ja järjestyksenä oli siskon poika Lumikilla ristikossa ja jos muistan oikein 5 tai 7 kerta kun hyppäsi esteitä? Iidan liikutushepan omistajan tytär joka meni Lumikilla puomiluokan. Selina Jenillä 40cm ja Isabel Jenillä 60-70cm luokan. Kaikki kuvat on mun ottamia, koska en löytänyt koneelta muiden ottamia kuvia, vaikka muistan tallentaneeni kuvat.


L:n kanssa meni ristikkoluokka hyvin, L ei oikein tykkää viellä laukata mutta radalla laukkaili aina pätkiä, jes! Myös L:n esteratsastus oli parantunut vaikka yhä ponin jättiloikat saattoi heittää tasapainoa mutta kyydissä tuo roikkuu loppuun saakka ja jatkaa ilman ongelmaa toiselle esteelle. Radalla ei muistaakseni tullut mitään suuria ongelmia tai ihmeitä sekä ratsastaja oli tyytyväinen ja ruusuke tuli mukaan, en tosin muista mikä aika ratsukolla oli että monesko olisi ollut ajan suhteen.Seuraavaksi meni Iidan tuttu S. Ennen omaa luokkaa tuli ratsastajalle kova jännitys jonka takia meni puomeina, tästä on kiitettävä kisan järjestäjiä että suostuivat niin pienessä ajassa muuttaa ristikot puomeiksi. Ollaan kyllä kaikki tähän mennessä tykätty kovasti Kivan aivan mahdottoman ihanasta työntekijöistä ja kisojen järjestäjistä sekä muutenkin ollaan kyseisessä paikassa tykätty kisata kun jopa tuolle ponille ja aloitteleville sekä jännittyneemmille kisaajillemme löytyy juuri sopivat luokat!

Huomioikaa ponin söpö päähine joulun kunniaksi


Tässä välissä on pakko kiittää viellä täällä meillä mukana ollutta ihanaa Lumikin kisahoitajaa Aadaa joka jaksoi juosta 2 luokkaa läpi, hoitaa ponia sekä viellä kisapaikalla liikuttaa ponia sekä pitää tästä huolta!

Sitten päästäänkin Selinan ja Jenin luokkaan, pienen verkka alueen takia Jenin verkka hypyt menivät suurin osa ihan pieleen, Jeni tarvitsee tilaa hypyille ennen ja jälkeen estettä että se saa jalat selväksi. Verkassa S meinasikin tippua pari kertaa Jeniltä mutta ihmeellisesti siellä aina roikkui! Huonon verkan takia Selina oli todella jännittynyt radan alkaessa, Jeni taaspa jännittyy viellä enemmän tästä jolloin molemmat menevät täysin jumiin. No rata alkoi, ekalle esteelle tuli vähän hätiköidyn näköinen tie jonka takia Jenillä meni ekalla esteellä jalat sekasin mutta kuten aina ratsastaessa Jeni muistuttaa sinne selkään että nyt tee siellä jotain äläkä kulje ja Selina korjasi menon loppu radalle täydellisesti! Niin ja pitäähän Jeniäkin kiittää että se tekee kaikkensa että ratsastaja pysyy siellä selässä ja varsinkin puomeja varoo! Ruusuke lähti mukaan ja kun katseltiin aikoja että monesko olisi niistä ollut niin toiseksi nopein, superit yhtä hullut!Jotenkin ihmeellisesti selvisivät ekan esteen, mutta Jeni pelastaa tilanteen, ihana tamma!


Selina ilmeisemmin oli varautunut hyppäämään kaukaa mutta Jeni kylmän rauhallisesti hyppää hyvästä kohtaa

Tässä kohtaa tamma herää

Ja se heräsi

ponnistus ei lähde yhtään kaukaa..Jeni ja Selina pääsi puhtaasti ratansa läpi huonon alun jälkeen, eihän parempaa suoritusta olisi toivonut! Seuraavaksi oli hiukan aikaa ennen viimeistä rataa. Lopulta päästiin verkkaamaan ja muistaakseni Jeni aloitti radan? Vuorossa tosiaan Isabel joka osaa jotenkin ratsastaa Jeniä esteillä niin ihanan huomaamattomasti mutta silti määrätietoisesti, ihana kisaajamme! Ekalle esteelle Jeni selvästi jännitti mutta parani taas siitä eteenpäin, rata meni muuten puhtaasti ja kivan näköisesti mutta perusradan vikalle tuli vähän turhan pieni tie jossa Jeniä ei päässyt suoristamaan jolloin tämä harrasti todella vahvasti tuttua omaa kiemurtelua ja tamma päätyi menemään ohi, uusi tie ja johan meni ongelmitta. Sijoitusta ei tullut mutta tiedetään mitä treenataan ja parempaa rataa ei oikeastaan ekasta 60-70cm radasta olisi voinut toivoa!Tällä kertaa Jeni varmisti takapään ettei mene varmasti läheltäkään puomia!


etupää alkoi väsymään mutta

takapää ei

pitihän se vetää taas samalle esteelle varmuuden vuoksi melkein yhtä iso loikka


Tämän jälkeen vain loppuverkkailtiin Jeni ja lähdettiin takaisin kotiin. Vuoden vikoiksi kisoiksi ei olisi paremmin voinut mennä! Kokemusta saatiin lisää ja saatiin kokeiltua miten Jenillä 70cm rata menee jota oikeastaan tuolta lähdettiin hakemaan.


Jeni oli super hieno ainakin osan ajasta loppuverkassa, tosin väsymys painoi jo hevosellakin


Vuonna 2017 käytiin Jenin kanssa 4 kisat jotka oli tamman ekoja kisoja sen elämässä, vain yhdet palattiin tyhjin käsin mutta kokemuksella. Lumikin kanssa käytiin 3 kisat joista vain yhdestä palattiin myös tyhjin käsin, myös kokemusta rikkaampina kumminkin. Vuonna 2018 tavoitteina olisi Lumikin kanssa käydä edes yhdet 40cm radan mentyä puhtaasti ja Jenin kanssa puhtaasti sekä kevyesti yritetään päästä jopa 80cm radalle ja ensin 70cm rata puhtaasti ja itseäni enemmän kisaamaan tammalla edes yhdet 50cm luokan.... Katsotaan saanko itseäni niinkin rohkeaksi!

2 kommenttia:

 1. Nuo kisathan menivät oikein mainiosti! Ihana katsella noita Jenin loikkailuja :D

  www.airinblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne menivät oikein ihanasti :) ja Jenin loikkia on kyllä aina hauska katsella!

   Poista