sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Intoa mutta ei intoa, mitä meille kuuluu??

Pitkästä aikaa ajattelin tämänkin laittaa eloon. Kuten jo otsikossa kerroinkin, innostusta olisi tänne päivittelyyn mutta samalla ei. Kuvia ei nyt pimeällä ole tullut niin paljon, mutta silti jotain on kuvialtu aina tallilla käydessä, ainakin omista. Hjörkasta ei ole niin usein tullut kuvia saatu kun en saa kuvaajaa. Lumikista on paljonkin, mutta se ei haittaa. Jassusta en nykyään kirjoittele, omistajan pyyntö, mutta tämä asuu yhä meillä ja siskon kanssa liikutellaan kun pystytään.

postauksen kuvat oikeastaan n. viikon takaa

Mutta kun nyt jaksan kirjoitella niin kirjoittelenkin vähän enemmän nyt kerrankin. Aloitetaan Jenistä siis koska tästä tammasta ei kamalasti ole kirjoiteltavaa. Ensinnäkin, Jeni sai vähän kavion takia sairaslomaa tuossa noin kuukauden ajan. Sillä yksi päivä siis tutkailtiin pitkästä aikaa sen kavion halkeemia jotka sillä on ollut meille tulosta asti ja nehän oli siis parantunut hyvin pitkin kesää. Mutta nyt talvella sen pienempi mutta parempi halkeema oli lähtenyt huonommaksi ja ehtinyt tehdä kolon kavion pohjaan johon halkeema loppui siis. koska pohjassa oleva kuoppa keräsi likaa. Ei tämän takia edes normi kavionputsauksessa löydetty aikaisemmin. Lian takia ei tämä pystynyt lähteä sulkeutumaan, putsattiin sitä ja pidettiin kaviossa teippitossua. n. 2 viikkoa sitten hankin kavioaineen joka toimii kavion korjaajana/täytteenä. Kavio on lähtenyt kasvamaan ja korjautumaan vihdoin kolon kohdalta ja pystytäänkin nyt kävelemään ainakin selästä käsin viimein treeniksi. Muuten Jeni on saanut olla tarhassa omaa tahtia liikkumassa.

Ennen kavion huomaamista kumminkin liikuteltiin kun pystyttiin, koska meillä on vain meidän pieni kenttä joka talvella on todella vaikea hoitaa ja kengättömät hevoset, ei oikein pystynyt kunnolla liikuttelemaan ainakaan näitä heikkohermoisia lämppäreitä liukkailla keleillä. Lumikki joka on ollut koko ikänsä kengätön ja parempi tasapainoinen, on pystytty kumminkin paremmin liikuttamaan ainakin käynnissä.

Siitä päästäänkin Lumikkiin. Lumikki on liikkunut melko kevyesti mutta tasaisesti koko talven kun yritetään edes sillä kuntoa pitää yllä että päästään pian kisakentille. Lumikille tuli myös nyt vuoden vaihteessa kaksi uutta vuokraajaa, Aada ja Viivi. Aada onkin Lumikilla ennenkin mennyt ja on ratsastanut pidempään mutta Viivi oikeastaan aloitti ratsastuksen Lumikilla ja on käynyt nyt 4 kertaa ponilla menemässä. Kuulemma ratsastuksesta on kokemusta vain ulkomailta sukulaisilta? Näin ymmärsin ja onhan siinä jo jotain, Lumikin kanssa on kumminkin mennyt todella hyvin, kisaaminenkin ilmeisemmin kiinnostaa niin sain ponille vihdoin toisen kisaajan L:n kaveriksi. Helmi on tosiaan lopettanut Lumikin vuokraamisen, Helmi löysi lähempää itselleen uuden ponin joka onkin tällä nykyään puoliylläpidossa. Tämä päätös oli selvästi Helmille parempi sekä helpompi joten multa saa vain paljon tsemppejä jatkoon! Ponia saa Helmi käydä moikkaamassa aina kun haluaa kumminkin sekä niin kauan kun Lumikin mitoissa pystyy tällä menemään saa ratsastella. Noora käy yhäkin mutta harvemmin, joko aikataulut ei meillä mene yhteen tai sitten Noora ei vain pääse, Noora ei ole kumminkaan viellä lopettanut. Voi kumminkin olla että nyt kevät on viimeisiä aikoja kun Noora pystyy Lumikilla menemään kun tämäkin ratsastaja vain kasvaa. Voi miksi joidenkin ihmisten pitää kasvaa aina! En muistaakseni Fiiskustakaan tänne ollut kirjoitellut, Fiiskuhan kävi tosiaan ponia aina välillä ponia liikuttelemassa mutta kesän jälkeen jäi tämäkin taitava ratsastaja pois. Fiiskukin kasvoi liikaa pituutta jolloin se häiritsi kehittymistä ja näin jäi yksi ratsastaja jälleen pois. Ennikään ei ponilla nykyään käy, hänellä on muistaakseni vuokraponi(?) jonka kanssa kisaa ja valmentautuu jolloin oikeastaan aikaa ei enään ponille ollut, myös Ennikin on harmiksi kasvanut jo vähän turhan isoksi ponille mutta ei viellä ole liian iso käymään silloin tällöin jos viellä kiinnostuu käymään ponilla jotain tekemässä. Keitäs muita on viellä tähän meidän matkaan ilmestynyt? Aino tosiaan syksyllä lopetti vuokraamisen mutta on yhä käynyt ponilla kun on vain saatu aikataulut yhteen! Lisäksi ilmeisemmin jälleen kesällä jatketaan vuokrailuja Ainon kanssa. Selina on yhä ponin hoitaja mutta joudun melkein Selinaa aina vetää ponia hoitamaan ja moikkaamaan kun on niin hiljainen ja kiltti ettei uskalla kysellä saisiko tulla. Mutta Selinalla on aina lupa tulla pikkusta hoitoponiaan hoitamaan, liikuttamaan ja pitämään ponille seuraa!

Lisäksi Jenistä viellä sen verran mutta Selina alkoi sinänsä vuokraamaan Jeniä. Yritän ainakin kerran viikkoon nyt vetää tallille tammaa hoitamaan ja liikuttelemaan niin mulle jää aikaa muuhun. Talvi jotenkin hidastaa kaikessa enkä ole millään kerennyt kaikkia liikuttamaan joten liikutusapu on suureksi avuksi kaikkien kanssa! Lisäksi Selinalle uskallan luottaa antaa myös Jassua tarvittaessa maastakäsin hoidettavaksi ja liikuteltavaksi kun senkin jääräpäätamman kanssa tulee toimeen. Kumminkin Jenille ei oikeastaan vuokraajia tai liikuttajia etsitä koska mun lisäksi sillä menee molemmat siskoni, lisäksi välillä olen pystynyt kavereita sinne päästämään. Itse kumminkin yritän tamman kanssa jotain puuhata ja tänä vuonna olisi suunnitelmissa treenata ja kisata itsekkin aktiivisemmin pitkästä aikaa ainakin koulu puolella sekä esteitä pienissä luokissa. Selina saa luvan kisata esteillä isommat luokat joihin mun rohkeus ei pääse enään mukaan ja muitakin mikä vain kiinnostaa (esim. koulu, kenttä). Itse meinasin yrittää uskaltaa lähteä kokeilemaan matkaratsastusta jossain vaiheessa Jenillä, muistaakseni pienin luokka oli 12 vai 21km matka eli aluksi tarvitaan Jenin kanssa molemmat parempi kunto!
yhtä hulluja molemmat!

Hjörkan kanssa olen yrittänyt nyt ryhdistäytyä ja käydä enemmän liikuttelemassa koska haluan omaa ratsastustasoa nostaa sekä tamman tasoa vihdoin ylemmäs. Ollaan käyty nyt maastoilemassa ja kentällä olen treenaillut aina oman innon mukaan jotta mulla ei lähde taas tämä into pois joka tällä hetkellä treenaamiseen on päällä. Olen miettinyt jos kysyisin luvan pystyä valmentautumaan Hjörkalla vihdoin useammin kun löysin tuossa viime vuoden puolella hyvän valmentajan itselleni joka pääsisi myös Hjörkallekkin. Askellaji valmentaja ei ole joten joudun töltti treenit tehdä itsenäisesti ja muiden avustuksella mutta koulu ja estepuoli onnistuisi ongelmitta tämän kanssa. Jeninkin kanssa olisi suunnitelmissa ottaa useampi valmennus vihdoin ja ottaa myös Lumikkia mukaan valmennuksiin sekä Selinaa patistaa tämän valmennuksiin (vink vink Selina!). Vain yksi ongelma on mulla, olen tällä hetkellä vähän kuin työtön, teen töitä kyllä jälleen Hjörkan luona ja lisäksi sain siivoustyön kerran viikkoon mäntsälästä mutta sillä ei ihan elätä omia hevosiaan ja itseäni niin mietin kovasti aloittavani yrittäjäksi vaikka olen pienestä asti luvannut itselleni etten yrittäjäksi koskaan lähde! Mutta katsotaan, töitä tässä yritetään metsästää niin paljon kuin mahdollista.
Nää onkin viimeisimpiä kuvia Hjörkan ratsastuksesta, itselläni mun telttatakki 2 päällä joka on todettu lämpimäksi ja paremmaksi kuin itselleni oikean kokoiset takit! Tämä siis 2 kertaa liian iso takki mulle...

Mitäs viellä, voisin vähän kirjoitella omalla postauksellaan kisoista missä käytiin viime vuonna mistä en tänne kirjoitellutkaan mitään, nekin kun menivät oikeastaan oikein hyvin. Mutta en taida tätä enempää tätä pidentää. Varmaan tämäkin postaus on täynnä kirjoitus virheitä kun tuntuu siltä että kun en kirjoittele usein niin lukihäiriöni vain pahenee ja kirjoituksista tulee sekavempia. Pitääpä ryhdistäytyä senkin takia kirjoittelemaan useammin. Mutta katsoo saanko tuota kisapostaustakaan koskaan kirjoitettua mutta katsotaan miten taas inspis iskee!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus tämäkin, mukava kuulla susta täällä bloginkin puolella! Toivottavasti Jenin kaviot pysy jatkossa kunnossa ja pääsette kohottamaan sen kuntoa myöskin säiden puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia kivasta kommentista, kirjoitettavaa olisi vaikka joka päivä mutta kun ei vain jaksa tai ehdi mutta ehkä tästä reipastun ja Jeniki nyt tulisi viimein kokonaan kuntoon ettei se joka puolen vuoden välein sairastele :D

      Poista