sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

neljä liikuteltavaa

Mulla on vaan liikuteltavat lisääntyneet, nimittäin Jassu on ollut nyt siskon kiireiden takia minun liikutuksilla, välillä ollaan juoksuteltu energiaa pois ja selkäänkin asti on nyt päästy useammin ja paranee kerta kerralta. Toki ollaan kokeiltu pukittelut, lähdöt ja pystyynhyppäämiset sekä muut huvit läpi mutta ne ovat jopa hauskan tuntuisia silakalla. Silakka tulee siis siitä että se on selästäkäsin ihan sellaisen tuntuinen!

Jeni on jäänyt enemmän pikkusiskolle Katalle, enimmäkseen kävelevät ja Kata opettelee taas ratsastuksen saloja. Välillä ravailevat pätkiä mutta vain pari kerralla kun Kata on viellä vähän arka eikä ole koskaan mennyt yhtä isolla yhtä paljon kuin nyt. Kumminkin Kata on nyt mökillä pari viikkoa ja itselle jää Jenin liikuttelut, joten saa tamma pitkästä aikaa multa läpiratsasteluja koska olen ainoa joka jopa pyytää tammalta jotain muutakin kuin pitkällä ohjalla mennen. Lisäksi kaverit ovat Jenillä menneet! Hyppäsin itse pari päivää sitten myös kaverin jälkeen selkään ja saatiin ihan super upeita pätkiä sekä laukkailtiin vähän enemmän jo. Lopuksi joutui tamma vesi leikkeihin josta vähän lisää alempana.

En tiedä olenko se vain minä mutta Jeni näyttää nykyään jopa pirteämmältä kuin ennen!

Hjörkan kanssa ollaan jatkettu melko tasaiseen tahtiin ja Hj onkin ollut joinakin päivinä ihan super hyvä pitkästä aikaa ja toisina menettelee. Ollaan nyt menty paljon ympyrällä työskennellen jotta saataisiin vasenkin suunta vihdoin jo alkuunkin vertymään ja on auttanut todella paljon! Lisäksi laukka on parantunut rauhallisemmaksi ympyrällä, suoralla viellä yritetään kovasti lähteä kovempaa mutta sekin ollaan saatu sillä hallintaan että ollaan lähdetty tekemään väistöjä laukassa jotka onnistuu jopa pelottavan hyvin Hjörkalta! Mitäs muuta? Me ei nyt maastoilla hetkeen ellei sada tai tuule riittävän kovaan (2 asiaa kun maastoon meneminen vaarallisinta), koska viimeksi kun käytiin maastossa mulla iski paniikki ja no loppu matka ei ollut ehkä ihan mukavinta kellekkään. Elossa tosin kaikki selvittiin!Lumikin kanssa sitten on ollut koulua, esteitä, puomeja ja huvittelua. Maastoon ei olla hetkeen menty, pitäisi käydä kyllä jossain vaiheessa... Uitto paikkaa ei olla löydetty mistään läheltä ja ulkopuolellekkaan ei olla ehditty treenaamaan. Lumikilla on nyt 2 viikkoa hiukan tehokkaampaa ratsastusta Enniltä kun Aino on lomailemassa niin kokeillaan jos vihdoin päästään jonnekkin matkaan ja ehkä kisakentillekkin? Ainoa ongelma on ettei meillä ole traileria, meillä on kuski ja auto mutta traikku puuttuu! Tämä tuottaakin hiukan ongelmia meille mutta eiköhän me jostain saada traileria lainaan aina välillä ja onneksi Jatila ei ole 6-7 km kauempana niin tarvittaessa voidaan mennä pitkät alkukäynnit sekä loppukäynnit maastoillen ja käydä treenaamassa kevyesti Jatilassa.
Käytiin sade päivän jälkeen tiellä loppuverkoilla ja tiellä olikin mukavat lammikot!


Ponilla oli jättipomppu päivä


Jassun kanssa tosiaan on tullut nyt treenailtua myös, onhan se hankala kun en ole mikään paras ratsastaja mutta hauskahan sitä on kokeilla saanko mitään aikaiseksi. Toistaisesti ollaan saatu käyntiä parannettua jo hitaammaksi ja taipumaan kaulasta sisälle eikä ulos mitä se on harrastanut melko vahvasti. Lisäksi ollaan saatu alkaa käyttämään jo pohjetta lähempänä kylkiä ja jopa puristamaan niillä lyhyen ajan jotta saan taivutettua sisään. Lisäksi ollaan saatu vähän ohjastuntumaa paremmaksi ja enään ei vedetä herneitä heti nenään jos otan pidätteen ohjalla tai pysäytän ohjan avulla. Paljon on kumminkin viellä tekemistä käynnissä ennen kuin aletaan ravailemaan tai edes laukkailemaan, mutta katsoo kauanko tamman kanssa saan viellä jatkella!
Jassusta ei olekkaan kuvia niin mennään viikko takaperin kun menin Barbi tammalla pitkästä aikaa tunnilla ja saatiin parit kivat pätkät vaikka oma asento onkin ihan kamala, antakaa se nyt tämän kerran anteeksi, Barbi teki kumminkin parhaansa silloin!
Super tamma, saatiin parit tälläiset pätkät mutta pian jatkettiin pää ylhäällä
Tehdään pientä väistöä ja toinen vain aina lähti kovempaa kun pyysin väistöä, mutta se vain naurattiEttä sellaista, mulla oli pitkästä aikaa tuossa viikko niin kiireistä että väsymys painoi päälle ja viellä viikonlopuksi lähdin hevos vapaille Heinävesi-Kuopio väliä ajelemaan joka toi viellä omat väsymyksensä. No näillä mennään ja hevoset jatkaa jälleen oman vapailun jälkeen liikkumistaan!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla susta taas, ja sun ja Hjörkan menoa on erityisesti kivaa kuulla! Olisko mahdollista, että saatais niistä Hjörkan laukkaväistöistä ja muutenkin videota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se tule onnistumaan heti kun saan kuvaajia mukaan tallille :)

      Poista