sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Ensimmäiset ulkopuoliset

Niin mitkä ensimmäiset ulkopuoliset? Käytiin ponin kanssa tämän ekoissa ulkopuolisissa estekisoissa lauantaina (22.7) ja luokkana turvallinen ristikko. Ja ponihan yllätti!

Lumikin kanssa ollaan kerran käyty treenaamassa ulkopuolisella tallilla, Riders innissä jossa oikeastaan ei mennyt oikein mikään hyvin kun poni vain kielteli jo pelkille puomeille! Tämähän sitten jännitti minua ihan hirveästi tapahtuuko tämä uudelleen jonka takia ei uskallettu lähteä kokeilemaan viellä suurempaa luokkaa. Ristikko luokkia ollaan Lumikin kanssa joskus vuosi sitten käyty kisaamassa Jatilassa, jolloin poni oli mennyt oikein hyvin ekat kisansa.
Apua, molemmat niin pieniä! Kuva ponin ekoista estekisoista

Riders innissä, yksi onnistuneista hypyistä c: Santra

Takaisin uusimpiin kisoihin, kisat olivat siis Kiva tallilla joka olikin oikeastaan niin minulle, kisaajalle sekä ponille uusi tuttavuus. Paikka oli todella helposti löydettävissä ja selkeät alueet sekä todella ihana työväki! Tänne mennään uudestaankin kuukauden päästä ja katsotaan jos uskallettaisiin meidän ekaan 40cm luokkaan. Lumikki oli taas lastautunut kotona todella helposti ja ollut Kiva tallillekkin tultua heti kuin kotonaan, ei näyttänyt mitään jännittymisen merkkejä. Hetken ulkona pyörimisen jälkeen mentiin viimein maneesiin verkkaamaan, tehtiin alkuverkat samalla tavalla kuin aina kotona, jouduttiin hiukan enemmän kyllä asettelujen kanssa leikkimään kun maneesissa sitten vähän jännityttiin. Lumikki oli ehkä viellä vähän aamu uninen jonka takia sitten liikkui vähän hidasta tahtia eteenpäin, mutta pienellä herättelyllä vauhtiakin löytyi. Tultiin sitten verkkahyppyjä joista ekalle hypylle tuli kielto, tämä ei viellä meitä mitenkään alkanut enempää jännittämään, vauhtia oli vain liian vähän jonka takia kielto tuli. Eikun uudestaan reippaammassa tahdissa esteelle ja kyllähän se hyppäsi. Otettiin parit kerrat molempiin suuntiin jonka jälkeen pyysin luvan nostaa esteen hetkeksi pystyksi, tämä kävi joten otettiin parit loikat pystylle ilman ongelmia. Ajatuksena oli siis vain saada poni ajattelemaan että onpas pieniä esteitä radalla, tämä sama jekku on toiminut Lumikille kotonakin.

"jaa, tästäkö piti mennä yli?" -Lumikki
Pian siitä päästiinkin jo ulos kentälle pyörimään, itse jäin vain hengitystä pidättämään aidan reunalle ja pelkäämään pahinta. Jännitin oikeasti niin paljon siinä vaiheessa kun ponin vuoro oli aloittaa, jännitin vain sitä että ylittääkö poni esteet yli ekalla vai kieltääkö. Suuri sota suunnitelmamme oli vain päästä rata puhtaasti läpi ilman mitään parhaita aikoja tai muita suuria suunnitelmia. Lumikki kumminkin jälleen näytti minulle että turhaan jännitin, poni meni kuin vanha tekijä esteiden yli! Enni oli kisaajana ja tekikin hyvän työn teiden sekä tahdin kanssa sekä arvioi tilanteita hyvin, parempaa kuskia en ponille olisi voinut toivoa ekoihin ulkopuolisiin!
Saatiin siis puhdasrata ja kaikki puhtaan radan ratsastaneet sai ruusukkeet joten poni veti mukaansa ensimmäisen ruusukkeensa! aika oli yli minuutin mutta se ei haittaa, ehkä ensi kerralla koitetaan päästä jo aikaa ratsastamaan.

Poni päätti aloittaa ratansa tyylillä

Ylpeempi ei voi poniin olla, se osaa kyllä yllättää aina! Meidän luokan jälkeen joutuikin poni odottelemaan vähän pidempään kotiin pääsyä, noin 3 tuntia mutta kenelläkään meistä ei ollut kiire lähteä. Poni saikin paljon huomiota ja rapsutuksia kisapaikalla josta poni tykkää, eikä poni tehnyt mitään tyhmää kerrankin! Olikohan mulla edes oikea poni mukana? Kun päästiin viimein lähtemään poni vain hyppäsi kyytiin. Kotimatkalla poni olikin hiukan levoton kopissa, ennen kuin ehdin laittaa kopin pikku oven kiinni yritti toinen hyppiä pystyyn mutta rauhottui kuten aina kun sanon: Seiso. Melkein perille asti vain kuultiin kun toinen huuteli kavereille aina välillä sillä kimeällä kovalla äänellään. Kotona vain otettiin suojat pois ja poni takaisin tarhaan kavereiden kanssa. Siivoiltiin koppi joka oli meillä vuokralla takaisin puhtaaksi ja laitettiin tavarat paikoilleen. Ihan mahtava reissu ja poni mitä parhain kaikin puolin!Enpä tätä postausta oikeastaan tätä enempää pidennä, kirjoitan tätäkin postausta päivän myöhemmin mutta olen täällä yhäkin niin ylpeä poniin, parempaa ponia ei voisi toivoa! Meillä on myös jo seuraavat kisat tiedossa, joko ratsastajan kanssa tai ilman, ne ovatin jo seuraavana viikonloppuna joten poni saa hengähtää ennen kuin päätyy joko koulukiemuroihin tai vain agilityä harrastamaan. Jenikin saattaa lähteä ekoihin kisoihinsa jos Jassu tulee pärjäämään omillaan pari tuntia, mutta jos ei pärjää, lähdetään vain Lumikin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Ihana Lumikki, onnittelut hyvin menneistä kisoista! :) nuo oli tosi kivoja kuvia! ♥

  Hei onko muuten tällä Lumikin ratsastajalla blogia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Lumikin vuokraajalla eikä Ennilläkään ole blogia, molemmat kumminkin löytää instasta nimillä: Lumikinmatkassa ja suoperaenni

   Poista