maanantai 31. heinäkuuta 2017

Jenin ekat kisat!

Nyt on käyty Jeninkin kanssa kisoissa, luokkina 2 kertaa raviluokka ja yksi tehtävärata. Kisat olivat 30.7 ja kisat: Leppiksen puskakisat. Joten eiköhän aleta käymään niitä läpi ilman suurempia alku selittelyjä!

Klo 10 alkoikin päivän ajelut ja muut. Lähdettiin sitten kopin haun jälkeen suoraan tallille, me joudutaan siis traileria aina vuokrailemaan kun omaa ei viellä ole. Tallilla sitten Jeni ei meinannut antaa aluksi kiinni, tämä on jo melko tuttua ja syy on vain se että Jeni on tottunut siihen että yleensä Lumikki menee ensin ja hän pääsee aluksi laitumelle. No leivän voimalla Jeni kiinni ja eikun sisälle hoitamaan, oltiin melko ajoissa jo liikkeellä joten ei ollut mikään kiire hoidossa tai missään. Koppiinkin Jeni meni ihan kiltisti, liina siihen vierelle riittää niin toinen kiipee jo kyytiin! Perillä oltiinkin hyvissä ajoin, turhan aikasessakin oikeastaan, mentiin kumminkin varusteiden päälle saannin jälkeen tutustumaan jo tehtävärataan koska siellä oli asioita mitä Jeni ei ole aikaisemmin koskaan tehnyt, nopeasti tamma tottui moneen asiaan ja ongelmia maastakäsin ei ollut kuin oikeastaan portin kanssa aluksi. Yritin sitten mennä radan osia selästäkäsin, melkein kaikki muut meni ihan ok paitsi portti, se pelottava portti. Toinen vain lähti peruuttelemaan kauemmas eikä suostunut lähelle. Pienellä Katan avulla saatiin lopulta päästyä portista toiselle puolelle mutta kun piti laittaa se kiinni, ei siitä tullut mitään ja meinattiin peruutella toisten päälle...
Osittain koulurata meni näin

Mentiin sitten pari asiaa loppuun, käytiin sitten selästäkäsin ekan kerran ala- ja ylämäki menemässä, saatiin tähän onneksi vähän vetoapua! Alas päästyä lähdettiin takaisin ylös niin että alhaalla meitä oli jo 3 ratsukkoa. Eka lähti ja toinen lähti tämän perään kauhealla kiireellä, Jeni tuntui myös haluavan räjähtää, sain toisen pidettyä mutta annoin tämän jälkeen lähteä ylämäkeen, toinenhan meni sitten iloisesti laukalla! Hassu tamma, kumminkin toinen pysyi käsissä eikä lähtenyt vaikka muut lähti. Tämän jälkeen lähdettiin hengittelemään ennen kuin mentiin kohti koulu aluetta. Menin ensin jälleen selkään jotta sain Jenin kuulolle, Kata pääsi sitten seuraavaksi selkään tunnustelemaan ennen kuin pääsi aloittamaan ekana luokan. Alku jännitysten jälkeen Kata meni ratansa ihan ok, he menivät siis ratansa kokonaan käynnissä kun tämä oli sallittu. Katan jälkeen hyppäsin selkään ja pian pääsinkin aloittamaan oman vuoroni.
Välillä koulurata meni näin

Kokeilin Jenin sitten kouluaitojen sisäpuolella käynnissä ja ravissa. Ravi pyöri osittain joten päätin kokeilla miten käy, ei varmaan olisi kannattanutkaan mutta no saipa Jeni kokemusta! Rata sitten meni miten meni, Jeni ei ollut yhtään ravi päällä vaan tarjosikin herkemmin peitsiä tai laukkaa. No käynti osuudet, tiet sekä siirtymisistä saivat paljon plussaa mutta Jenin askellajien sekoitteli myös miinusti kovaa tahtia. Päästiin rata loppuun kumminkin ilman suurempia ylimääräisyyksiä paitsi askellajien vaihtelut ja olinkin iloinen että hengissä selvittiin! Loppu tulos oli: Kata 3/6 eli sai valkoisen ruusukkeen mukaansa sekä minä heti perässä 4/6, ensimmäinen ei sijoittunut. Tästä ei ole kuin suunta ylöspäin ja sainkin tuomarilta hyvin neuvoja miten jatkaa joten tästä jatketaan!
Sekä välillä saatiin kouluradalla jopa ihan ravia

Ennen palkintojen jakoa kumminkin olin ehtinyt heittämään Jeniltä satulan pois, juoda ja lähdettiinkin heti kohti tehtävärataa. Menin sitten tehtäväradan maastakäsin koska halusin Jenille vain hyvän mielen, lisäksi Jeni oli jo melko väsynyt joten tämä oli huomattavasti parempi vaihtoehto! Rata meni kahta osaa lukuunottamatta ihan super hyvin. Ensimmäinen ongelma tuli puomilla jolla piti väistää tämän päällä, aluksi Jeni stressasi mitä mahan alle jäi mutta toisella yrityksellä meni jo paremmin. Portilla Jeni yritti lähteä vähän kauemmas mutta jäi kumminkin viereen odottamaan portin sulkua. Toinen ongelma tulikin alamäen alla kun Jeni meinasi pompata yli säikähtäessään jotain veden lähettyvillä, hetken siinä ehdin rauhoitella ennen kuin piti jatkaa tehtävä loppuun. Ylämäessä meinasi omat voimat loppua mutta pienellä Jenin avulla päästiin mäki ylös ja maaliin! Ei sijoituttu mutta saipahan Jeni hyvän mielen. Ainiin, se mäki ei todellakaan ollut mikään loiva tai pitkä, se oli melko lyhyt mutta todella jyrkkä! Ratsastaen se tuntui ihan hirveältä tuolla huono tasapainoisella hevosella että olin melko iloinen maastakäsin mentäessä sen.

"Ei, minä en jää tähän, heippa.... Ai enkö saanutkaan lähteä?" -Jeni

Aina ehtii rapsuttaa ja kehua!!!

Mentiin kyseinen este harjoitellessa selästäkäsin, radalla joutui juoksija miettiä enemmän omia jalkojaan!

Hevonen menee kepeästi kun kuski katsoo jo että voisiko maali tulla jo palkintojen jaon jälkeen sitten ehdittiin hyvän aikaa hengähtää ennen kuin mentiin jälleen odottelemaan palkintojen jakoa. Päivän lopuksi palkittiin päivän symppis ja pahis, tietenkin sitten saatiin mukaamme Jenille päivän symppis ruusuke! Harmiksi ei tajuttu ottaa kuvaa Jenistä ruusukkeet päällä mutta olisi tullut kyllä ihan hassut kuvat kun olisi ollut pehmustettu vaaleanpunainen riimu, ötökkäloimi ja etujaloissa ruskeat pintelit. Ehkä otetaan joku päivä paremmat kuvat tammasta ruusukkeet päässä! Mutta kisat: Leppiksen puskakisat, olivat mahottoman ihana kokemus Jenille ja myös kuskit tykkäsivät paikasta sekä tiloista, uusiksi kyllä mennään! Mutta ehkä enemmän treeniä ehtii siinä ajassa tulla jos kouluosuus menisi jo paremmin ravissakin.

2 kommenttia: