keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Harkkakoulukisat selvitty!

Juuri ja juuri siis selvitty! Aloitetaan vaikka kyseisen päivän kertomiset omasta radasta jonka jälkeen kerron Lumikin "hienosta" päivästä.
Päädyin tosiaan siis Kasialla osallistumaan pienenä extemporee tyylillä kisoihin, treeniä ehti olla se puoli tuntia tiistaina vuoden tauon jälkeen kun olen viimeksi mennyt Kasialla. Sillä siis lähdettiin kohti kisoja. Kasia oli koko sen ajan todella hitaan oloinen pohkeelle, sekä katolta tippuvat lumet eivät olleet yhtään kaveriksi. Ekalla kerralla Kasia yritti kovasti jos olisi saanut ottaa lähdöt kun takaa tippui melko paljonkin lumia kerralla maahan. No käsissä pysyttiin ja jatkettiin pikaista alkuverkkaa koska mentiin Kasian kanssa vähän myöhässä verkkaan. Saatiin otettua askellajit läpi molempiin suuntiin, laukan nostot oli niitä perus räjähdysmäisiä aluksi mutta ne saatiin pian hallintaan. Ravi oli hiukan tikittävän oloista.Oltiin vasta kuudes lähtijä joten odotus aikaa oli melko reippaasti, eikä odotuspuolella ollut kovin paljon tilaa liikkua jolloin en pystynyt kuin enemmänkin käynnissä lämmittelemään Kasiaa valmiiksi. Pari kertaa tuli toisessa päässä odotellessa säikähdykset joista yhdellä meinasin tippuakkin mutta jotenkin ninjana siellä taas pysyttiin. Meidän vuoro sitten vihdoin tuli ja Kasia oli pitkän odotuksen jälkeen jo kovin levoton ja hermostuneen oloinen. Otin lähtö lupaa odotellessa askellajit viellä läpi ja totuttelin kulmiin sekä tuomarin päätyyn. Myös lisättyä ravia otettiin pätkät koska sitä ei oltu ehditty verkassa tekemään. Ekalla lisäyksellä tippui lunta katolta jälleen takaa jota Kasia yritti jälleen juosta karkuun mutta sain sitten jälleen kiinni ettei juostaisi ihan hulluna. Otettiin perään uusi jolloin ei tullut ongelmia, hiukan tikittävää askellusta kumminkin.Päästiin sitten rata aloittamaan, Kasia tuntui todella hermostuneelta eikä suostunut rentoutumaan. Itsekkin kyllä jännitin joka tietenkin meni sitten hevoseen mutta saatiin onneksi niitä rennompiakin pätkiä. Pitkän odotuksen takia Kasia oli myös levoton jolloin pään heiluttelu oli tamman mielestä ihan pakollista. Yritin aina sitä korjailla mutta heti jos en ratsastanut kauhealla asettamisella Kasiaa alkoi pään heiluttelu. Meillä oli myös sitten paperissa parit huonommat pisteet Kasian epäpuhtauden takia. Nehän tuntuu selkään vain tikittävämmältä askeleelta eikä sitä saa ihan helposti poiskaan. Vaikka Kasialla pystyykin mennä melko normisti koulua nykyään, huomaa sen että välillä kinnerpatit vaikuttaa liikkumiseen jolloin askel on epäpuhtaampaa. Tällehän ei itse sinänsä voi mitään, eikä tuo tuosta varmaan paremmaksi menekkään, joten ollaan iloisia että meillä oli vain parit kohdat epäpuhtaita.

Epäpuhtaita kohtia radalla oli lisätty ravi ja pysähdyksen jälkeen takaisin keskikäyntiin. Tajusin radallakin lisätyssä ravissa ettei nyt mennä riittävän lujaa eikä täysin puhtaasti, tiistaina kun nimittäin tätä treenattiin ei tuntunut mitään ja silloin lisäykset tuntuivat paremmiltakin. Kasia kumminkin teki parhaansa lisäyksessä ja siitä ollaan iloisia! Pysähdyksestä takaisin keskikäyntiin tajusin heti ettei Kasia haluaisi kävellä ettei nyt mennä täysin puhtaasti. Yritin saada Kasian kumminkin kävelemään hiukan reippaammin jotta se saisi hiukan paremmaksi käyntiä. Käynti ei kumminkaan paljoa reipastunut vaikka koitin pohkeen lisäksi lantiolla työntää eteenpäin. Raviin siirtyminen kumminkin onnistui hyvin eikä siinä mitään oikein tuntunut. Jatkettiin rata loppuun eikä suurempia tikittelyjä tuntunut, hiukan tosin viimeiselle ravipätkälle siirtyessä tuntui jotain mutta paperilla ei ainakaan mitään muuta kuin töksähtävä lukenut joten kai sitten vain kuvittelin sen?Kasia kumminkin meni ihan superisti ilman harjoitusta radan ja vaikka parit huonommat kohdat tuli epäpuhtaudesta niin ei se paljoa paremminkaan olisi varmaan päässyt kyseisellä harjoittelulla. Lisäksi Kasia ei radan aikana kertaakaan tuijotellut tai kytännyt eikä säikkynyt mitään joten siitä sai Kasia isot taputukset heti radan jälkeen! Mun taputukset taitaa aina kuulua kauhean pitkälle kun taputan niin isolla kädellä kun tuntui että kun taputin Kasiaa tuli siitä vähän kuin yleisölle merkki että nyt isot taputukset? Eihän se tamma niistä välittänyt muuten paitsi selvästikkin nautti kun sai paljon taputuksia! Päädyttiin viellä ottamaan pari ravi pätkää odottelu puolella ja sitten vain käveltiin ja katsottiin viellä meidän jälkeinen rata ennen kuin päästiin karkaamaan ulos. Käytiin viellä kentällä kävelemässä kierros jotta varmasti sai tamma käveltyä. Hoidin Kasian sitten rauhassa pois ja jätin luokan loppuun asti sisällekkin kun tuli vähän kaikkea siinä välissä. Prosentteja saatiin Kasian kanssa 61,67% ja pisteitä 129,5!


Sitten päästäänkin Lumikkiin ja ponin ekoihin koulukisoihin! Nämä ei mennytkään ihan niin hyvin, Lumikki oli oikea possu. Poni tuli ihan tavallisesti hakiessa portille vastaan, käveli todella laiskasti sisälle ja oli karsinassa kuten yleensä siellä onkin. Kavioiden kanssa oli kamalat ongelmat, kun putsasin ekaa etukaviota päätti poni että jos tämä ei saa niillä tavallisilla jekuillaan kaviota pois ja jatkaa pyörimistä tämä hyppääkin pystyyn! No hui kamala ja siinähän vaiheessa poni varmaan ajatteli että säikähdän ihan hirveästi ja päästän irti enkä jatka enään kavioiden putsausta? No poni luuli väärin vaan siinä kaviossa olin yhä kiinni ja putsasin sitä vain rauhassa loppuun. Loppujen kavioiden kanssa poni ei edes jaksanut yrittää mitään. Muuten hoidossa ei ollut ihmeempiä, päästiin verkkaan joka meni suurimmilta osilta kävellessä. Otettiin ravi-käynti-ravi siirtymisiä jotka onnistui todella hyvin. Sitten yritettiin peruuttaa... Voi sitä ponia! Ei, ei millään voi peruuttaa kun ratsastaja käskee peruuttamaan. No menin vierelle ja käskin maastakäsin peruuttamaan, aluksi ei edes sitä tajunnut. Parin kokeilu kerran jälkeen alkoi peruuttaminen onnistua jo niin että itse jouduin aina mennä sitä auttamaan peruuttamisessa. Kokeiltiin ilman mua, ei, ei voi, ei se poni osaa. Jätettiin peruuttamiset ja otettiin vähän lisää ravia...


Nurkassa oleva paali joka ei ollut syönyt ponia koskaan ennenkään, tuli ja yritti syödä tietenkin nyt pientä ponia. Siitähän piti ottaa sitten ihan hirveät lähdöt, joka päätyi siihen että Aino oli maassa. Ilmat lähti ulos mutta muuten ei sattunut onneksi pahemmin, Lumikki taisi tietää että nyt olin todellakin vihainen kun yritti mun lähestyessä lähteä kauemmas muttei siitä lähtenyt kun tiesi että pitää seistä paikoillaan. No kävin taluttamassa Lumikin paalin luokse joka sitten ei enään pelottanutkaan. No ratsastaja takaisin selkään ja jatkuu. Taas meni hyvin pätkiä, taidettiin vaihtaa suunta kun poni vetää uudet lähdöt samasta nurkasta. Tällä kertaa ei sattunut onneksi mitenkään, pyöräytin ponin kerran ympäri reippaassa ravissa, mutta juoksutusta ei pystynyt nyt vetämään joten sen piti riittää. Jälleen Aino takaisin kyytiin ja päätettiin että tulen radan ajaksi vierelle juoksemaan.

Rata meni ihan ok molempien ekoiksi koulukisoiksi! Lumikki yritti vain kyttäillä kaikkea mahdollista ja oli todella laiskalla päällä heti radan alettua. Saatiin kumminkin rata alkuun, poni liikkui ihan kivasti pätkiä, välillä riitti että vain menen vierellä mutta välillä jouduin olla ponissa kiinni. Lisätyssä ravissa poni otti sitten jonkun lähdön mun syliin, tällä kertaa minä valmistuneena kiinni valmiiksi ponissa joten saatiin ratsastaja pidettyä kyydissä ja poni hallinnassa. Jatkettiin sitten lisäys loppuun jossa ei enään ongelmaa. Rata saatiin loppuun melko hyvin ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy poni tiesi radan loppuneen ja näytti jotenkin todella ylpeältä kaikesta mitä oli tehnyt! No olihan se mennyt hyvin pätkiä mutta osan temppuiluista olisi voinut jättää poiskin. Poni sai pitkät loppu käynnit kun päädyttiin odottamaan että päästiin lähtemään, itselläni jo kauhea kiire kun Kasia ei ollut edes valmis ja verkka alkamassa parin minuutin päästä! Otin ponin mukaani ettei se keksisi mitään sitten palkintojen jaossa kun kaikki raviluokassa olleet saivat ruusukkeet ja ponin palkintojen jako temput jo tiedetään niin ihan vain pelastaakseni Ainon muilta ponin tempuilta oli parempi että otin ponin kanssani sisään. Onnea viellä Ainolle kun kestit ponin temppuilut ja selvisit radankin läpi!


Tälläistä tällä kertaa, poni keksii temppuja aina silloin kun ei pitäisi. Ehkei tästä ponista ihan täysin kouluponia tulekkaan, taitaa tämä poni jäädä estepuolelle! Kumminkin molemmat tammat olivat todella hyvin ja päivästä selvittiin monen uuden kokemuksen kanssa. Lumikin kanssa jatketaan kilpailuiden suhteen aina kun pystytään ja Kasian kanssa tulen ehkä käymään viellä yhdet koulukisat jos sen jalat kestävät? Zirkon toimiikin mulla sitten estepuolella kilparatsuna kun Kasialla ei pysty hypätä. Mutta tämä vuosi näyttää melko hymyilevältä parilta osalta joten katsotaan miten kyseiset asiat tulevat kääntymään! Pahoittelut viellä osan kuvan laatuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti