keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Pientä hyppy treeniä

Pitkästä aikaa Hjörkastakin saatte postausta! Mulla on nyt yhdeltä kerralta kuvia kun käskin siskon tulla kuvaamaan ja nostelemaan esteitä. Otsikko kertookin jo mitä silloin tehtiin, ei mitään liian vakavaa, mutta silti vähän rankempaa. Vaikka en jaksa ratsastella, haluan silti aina hypätä selkään edes vähän kävelemään ja ravailemaan. Hjörkalle tämä ei ehkä paras liikutus tapa ole, koska se kaipaa niin raskasta liikuntaa melkein joka kerta. Joten kun haluan kentällä mennä jotain vähän rankempaa mutta silti hiukan kevyttä, me hypätään.



Alku verkat pidin lyhyinä, molempiin suuntiin ravia pari kierrosta, sen jälkeen pienet käynnit jotta ehdittiin molemmat hengittää. Sitten vain laukat siitä äkkiä viellä kuntoon, otettiin myös kerran vastalaukkaa yksi sivu kun asetus oli mennyt vähän huonoksi kulmassa, jäätiin nimittäin siellä hiukan tappelemaan että tölttiä vai laukkaa... Laukat oikeastaan nousi joka kerta sitten käynnistä, ravista tai töltistä. Alettiin sitten tulemaan meidän hienoja esteitä, meiltä löytyi kavaletti-ristikko-kavaletti sarja 3 metrin väleillä, mutta väli oli metrin liian pitkä Hjörkalle joten päädyin käskemään siirtämään ne pidemmiksi väleiksi, hiukan helpottaakseen Hjörkkaa. Sekä mini ristikko jota mentiin aina välillä jotta saatiin tehtyä pientä rataa.


Oho, siinä olikin este -Hjörkka

Aluksi hypyt oli vähän mitä oli, Hjörkka ei jaksanut nostella jalkojaan aluksi vaan juoksi niiden yli. Voi olla että meidän pitää kokeilla joskus isompia esteitä jos ei se jaksa enään ristikoita loikkia. Loppua kohti kumminkin välit alkoivat olla selvät ja hypyt onnistuivat jo paremmin, välillä oli helpompi viedä ravissa ristikolle ja siitä nostaa laukka kun Hjörkka alkoi kuumeta mitä enemmän pääsi hyppäämään.



Lopuksi hypyt onnistuivat jo paremmin, saatiin pari isompaa loikkaa ja laukkoja vaihdettua esteiden päällä. Itsellä nyt onkin ihan hirveästi ongelmia esteillä, kun en ole ollut missään valvovan silmän alla pitkään aikaan joka kertoisi aina virheet ja ongelmat. Mutta onneksi pääsen 2 viikon päästä koko viikoksi valvovan silmän alle. Olen nimittäin menossa itse ratsastusleirille toista kertaa elämässäni! Harmiksi en Hjörkkaa mukaan saa kun liikenteessä on taas pääntautia ainakin jossain päin suomea, enkä halua tartuttaa tallin hevosia varsinkin nyt kun siellä on varsoja. Eikä sitten leiritallin hevosiakaan halua tietenkään tartuttaa! Joten Hjörkka saa jälleen lomailla, tällä kertaa vähän pidempään tosin... Mulla nimittäin meni jälleen selkälihakset ilkeästi jumiin ja kävely on jo tuskaa. Siinä menikin tämä viikko, seuraavalla viikolla mennään mökille ja sitten pitäisi selän olla jo kunnossa kun menen leirille. Siitä sitten palaan mökille kun leiriloppuu ja takaisin Hjörkkaa tulen liikuttelemaan vasta siis 4 viikon päästä, kauhea ajatella että se saa niin paljon lomaa.

Mitä teillä on suunnitelmissa neljälle seuraavalle viikolle?

4 kommenttia:

  1. Tosi hienosti meette Hjörkan kanssa! Hyvä postaus :)

    Suunnitelmissa tallelilua & pupuilua ♥ :D

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja hyviä kuvia ❤ Minulla myös suunnitelmissa ratsastusleiri ja sitten vaellusmatka Kolille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja sulla on aika pitkällekkin matka tulossa :D

      Poista