perjantai 10. kesäkuuta 2016

Lumikin varusteet osa 3 viimeinen

Tämäkin sarja tuli loppuunsa. Anteeksi pitkä tauko taas, on ollut talleilla niin paljon menoja ettei sitten ole ollut aikaa. Nyt kumminkin sain aikaa vihdoin kirjoittaa tämän ja sen verran erilaista tässä postauksessa on että kuvat on otettu sitten niin että ne eivät ole käytössä kuten tavallisesti on kuvissa ollut.

Tässä osassa siis Lumikin loput varusteet, loimet, suojat, juoksutus tavarat ja vähän muutakin.

Aloitetaan ihan ponin loimista, koska ne ovat melko helppo aloitus. Lumikilla on 3 loimea, yksi ulkoloimi ja kaksi fleeceloimea. Ulkoloimea on vain kerran käytetty, kun poni oli hikinen ja piti saada ulos viellä kylmemmällä säällä. Onneksi ei tarvitse muuten kyllä kylmemmilläkään säillä hirveästi loimitella ellei tule kauheat pakkaset. Fleeceloimia ollaan käytetty ihan kuivattamiseen, kylmemmällä säällä ratsastajan ja ponin lämpimänä pitoon tai ihan vain olen itselleni ottanut lämmikkeeksi.
Ponille hauskasti sopiva loimi, yhtä värikäs kuin poni itse!
Vihreä loimi on samaa tyyliä kuin yksi riimuista. Sininen loimi on hiukan pieni joten käytetään vain ratsastusloimena.
Suojia poni ei oikeastaan tarvitsisi, eteen vain etujalkoihin esteille oikeastaan riittää jännesuojat. Mutta on nyt jäänyt ponille käyttöön joka tunnille nämä pinkit jännesuojat joista kuva alla, eihän niistä haittaakaan ole, mutta ainakin itseäni häiritsee niiden koko. Ne ovat pienimmät mitä olen löytänyt ja silti, ne ovat ihan vain pari senttiä liian isot! Näillä tosin ollaan menty koska eivät kumminkaan ponia häiritse ja suojaa hyvin. Lisäksi ponilla saatan käyttää välillä takajaloissa hivutussuojia, muttei ole ollut tarvetta viellä toistaiseksi. Ponille löytyy myös fleecepintelit sekä bootsit sinisessä värissä tietenkin, mutten ollut tajunnut kuvata näitä sitten joten ei löydy kuvaa.
Hivutus suojat, saivat vähän kulumaa kun käytettiin kerran Emilillä lainassa, likaantuneet tosin ponin peltoleikeissä
Niin kuluneet etusuojat, kuluneet tosin aikaisemmin ennen ponille ottoa.
Juoksutus tavaroissa löytyy ihan perus juoksutusvyö poni koossa, siihen löytyy sen oma mini vyö jopa. Vyön tosin ollessa liian lyhyt Lumikille, olen sitten hankkinut siihen pidemmän vyön joka myös ei hierrä kainaloita niin herkästi kun on kyseessä muotoiltu vyö. Kaverilta sain sitten juoksutusliinan joten ei tarvitse aina lainata tallilta liinaa. Juoksutus tavaroita tuli käytettyä yhdessä vaiheessa hiukan enemmänkin, mutta nyt poni on ollut niin reippaalla ratsutus opetuksessa ettei ole ollut ideaa juoksuttaa ponia väsymykseen.
Jotain muutakin pinkkiä löytyy ponille kuin vain suojat
Sen piti tietenkin olla sininen liina ;)

Muut tavarat onkin melkein vain ponin harjapakki, tämä tosin mennyt rikki sen verran ettei mene kiinni ja pysty kantamaan kahvasta. Onneksi pakki on niin pieni ettei edes tarvitse sitä oikeastaan ja itse ainakin jo tottunut kantamaan pakkia ilman sitä kahvaa. Pikku pakissa ei olekkaan muita harjoja kuin poni kokoisena kaikki mahdolliset harjat, pääharja, kaviokoukku, pehmeä harja, kumisuka, magic brush, sekä loput mahdolliset ja tarvittavat harjat, lisäksi aina varalta kumilenkkejä. Loput ylimääräisistä tavaroista onkin tullut aina muiden osien mukana. Toki on näitä shampoita, haavoihin aineita, nameja, ajolasit itselleni, sekä muuta pikku sälää. Mutta ne ei oikeastaan Lumikin tavaroita olekkaan.

Oikeastaan muuta ponilla tällä hetkellä ei ole, eipä se oikeastaan tarvitsekkaan paljoa mitään. Toki kotoani sitten löytyy tarvittaessa lisää vähän kaikenlaista jos nyt sattuu uupumaan jotain ponilta. Mutta jos saan 3 osaa pelkästään ponin tavaroista kirjoitettua niin eiköhän ponilla ole riittävästi tavaraa! Toki haluaisin ponille 1 tai 3 palaset muovikuolaimet ja olisihan sellainen minipanssari todella kiva, sitten tietenkin hivutussuojat eteen ja pienemmässä koossa jännesuojat jajajajajaja.... Mutta toistaiseksi poni pärjää ilman niitä. Yritän saada Hjörkankin tavaroista kirjoitettua postausta, kunhan saa aluksi kuvailtua niitä. Kuulumis postausta on tulossa tässä lähi aikoina niin saatte tietää mitä meille kuuluu ja mitä tapahtunut. Toivottavasti tykkäsitte! kertokaa toki jos mielestänne poni tarvitsisi ehdottomasti viellä jotain.

6 kommenttia:

 1. Onpa Lumikilla muuten superhienoja kamoja, muutenkin kiva postaus :D

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja en nyt tiedä onko ne mitenkään Super hienoja :D

   Poista
 2. Lumikilla on sikaihania kamoja, oi vitsi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon sinistä, seassa vähän pinkkiä :D Kiitos kumminkin! :)

   Poista