torstai 10. heinäkuuta 2014

tauko ohi +syy taukoon

Päätin tauon nyt sitten lopettaa koska sain vihdoin luvan kertoa kaikille lukijoille syyn taukooni ja miksi se innostus katosi täysin. Samalla kerron minun ja hjörkan lyhyet kuulumiset.

Aloitetaan kumminkin nyt siitä syystä. Syy on minulle todella surullinen joten tekee tämän kertominen minullekkin aika pahaa... Mutta syynä on siis Leksu. Leksu on lopetettu n. kuukausi sitten vanhuuden sairauksien takia. Leksu siispä nyt laukkaa vihreämmillä laitumilla syöden niin paljon kuin jaksaa ja tehden mitä haluaa. Olihan sillä ikääkin jo mutta olisi se viellä jaksanut ellei kaikkia sairauksia sille olisi sitten tullut... 
Joku pikaisesti muokkaamani kuva
Leksua en siis enään tule koskaan näkemään enkä kuulemaan sen menoista. Ikävä on erittäin kova vaikka olimmekin vain puoli vuotta yhdessä. En tule koskaan unohtamaan hevosta joka oli ensimmäinen vuokrikseni, joka opetti minulle paljon. Kokeilimme uusia asioita yhdessä ja pidimme hauskaa. Päästin pari kaveriakin kokeilemaan leksua koska halusin että leksu pitäisi hauskaa myös muiden kanssa eikä sitten olisi minuun kyllästynyt jos olisin ollut ainoa joka sillä olisi mennyt.
Kiitos Sara & Katriina
Kiitos Jenni
Kiitos to:n tytöt ja kata
Leksun kanssa kokeiltiin paljon paljon kaikkea uutta, pari esimerkkiä jotka jäi ehkä parhaiten mieleeni on se kun hyppäsin sillä pieniä esteitä ilman satulaa, maastoilut ilman satulaa ja siellä tippuminen sekä sellainen juttu jota en kertonut kellekkään (mutta sara tiesi) kokeilu tallissa ilman varusteita kummallakaan ei ollut mitään mutta se oli vain pikainen. Ja paljon muutakin tuli Leksun kanssa tehtyä osa oli tuttua ja vanhaa ja osa tietenkin uutta ja jännää. Leksu toimi kaikissa tilanteissa oikein ammattimaisesti ja kauniisti, vaikka vähän tulikin välillä riehuttua. Mitään niistä ihanista ajoista en tule unohtamaan!

Suurin kiitos kumminkin kuuluu Leksulle, pienelle, pörröiselle, pullealle issikalle joka osasi valloittaa sydämmet. Joten Kiitos Leksu! <3
Sekä toinen suuri kiitos kuuluu Leksun omistajalle joka antoi minulle tämän ihanan mahdollisuuden leksun kanssa! Joten Kiitos Heidi!! 

........................................................................................................................................

Jääköön tähän tämä suru asia. Seuraavaksi ilmoitan että tulen muuttamaan varmaankin blogin osoitteen nimeä. Varma en ole viellä miksi mutta kai senkin saan pian keksittyä, vaihtoehtoja saa antaa!
Olin käynyt nyt vähän aikaa sitten titan estevalmennuksessa liinun kanssa. se meni mielestäni hyvin koska en ollut hypännyt 2-3 kuukauteen ja tunneilla käynti oli erittäin pientä, oli aluksi hiukan muistuttelua itsellekkin kaikesta. mutta loppua kohden parani.
lisäystä

vrumm vrumm
hypättiin liian reunasta... mut yli mentiin, eikä yhtään puomiakaan pudonnut tunnilla


ja katse jo seuraavalle
Seuraavaksi sitten kerron hiukan mitä ollaan Hjörkan kaa nyt tämän tauon aikana puuhailtu, jotain niitä hyviä kertoja. 
Hjörkalla siis olen ratsastellut kun olen kerinnyt. Käytiin sillä tunnilla sillon joskus ja se meni ihan hyvin. 
Sitten toinen hyvä kerta oli kun pyysin to:n tyttöjä pitämään tunnin, vaikka oli energiia kun ei ollut taas liikkunut viikkoon,  kokeilimme silloin mennä ekaa kertaa raviohjelman oikeissa askellajeissa, joka sujui niin hyvin että olin ihmeissäni! varsinkin käännöksissä ja volteilla ja siinä kun sen piti ravata koko sen ajan hitaammin kuin tavallisesti. saattaa kuulostaa siltä että ei tuossa mitään ei ne vaikeita olekkaan, mutta hjörkalle on! Hjörkka on lavoista erittäin jumissa joten saatamme käännöksessä käydä polvillaan, tuolla kerralla vaikka tehtiin erittäin pieniä käännöksiä ei hjörkka menettänyt tasapainoaan ja meni aivan mahtavasti ne. Pidätteet menivät erittäin hyvin selville ja lisäyksessä sain jopa pyytää eteenpäin. mutta heti kun se oli tehty lähdettiin taas normi tapaan vauhdilla eteenpäin.
käänsin satulaa mutta näyttää kuin olisin posettanut 

Hieno tamma!! <3

Otettiin vähän laukkaakin
rakkaus pakkaus
jaa sitten viimeisin ratsastuskerta kun hypättiin esteitä (vähän suurempaa kuin aikaisemmin) ja tehtiin ratsastaen hjörkan ennätys mitä sillä on esteitä koskaan menty! alkuverkkasin ja lähettiin menemään puomeilla jotka suurenivat hjörkalle huimaan 30-40cm. Pidätteet meni läpi ja laukkakin lähti ekasta pyynnöstä pyörimään. aivan mahtava kerta! Ensi kerran meen ratsastamaan huomenna nyt ei muuta. riittävästi yhelle kerralle!
päivän ratsastusasu, en jaksanut vaihtaa housuja..

Korkein hjörkan hyppäämä este :3 ja ainoa johon hän pystyi hypätä ihan hyppäämällä


1 kommentti:

  1. Muuten kiva postaus mutta toi Leksu kohta on niin ikävä sitä pientä!! :3

    VastaaPoista