maanantai 16. kesäkuuta 2014

Juoksuttamista ekaa kertaa Hjörkan kanssa

(Kaikki kuvat puhelimella otettuja, kameran akku oli tyhjä...)
En tiedä onko Hjörkkaa aikaisemmin juoksutettu, mutta uskoisin että aika kauan aikaa sitten. Tänään kumminkin menin tallille vain juoksuttamaan Hjörkkaa kentällä liinassa ja ilman. Aluksi käveltiin pitkät alku käynnit ennen kuin alottaisin juoksuttamaan liinassa. Käynneissä jo Hjörkka yritti syödä minkä ehti kaiken vihreän mitä näki mutta kun pääsi juoksemaan ei jarruja meinannut löytyä. Aluksi ravailtiin niin nopeasti kuin jaloista päästiin ja sitten alkoi vasta kuuntelemaan kun olin pitkään ja lujaa toistanut vain "soo, soo, hoo, hoo, seis, käynti..." Tollasta siis hoin varmaan vartin ennen kuin se jarrutti äänen avulla käyntiin. 
Kun kerran oli saatu jarrutettua alkoi jarruttamiset toimia jo paremmin. Vaihdettiin suunta ja otettiin toiseen suuntaan ravia myös. Sen jälkeen käveltiin hetki että Hjörkka jaksaisi laukata. Laukka ei ihan heti halunnut nousta mutta kyllä se sitten ja sen jälkeen vedettiinkin sitä niin monta kierrosta pukitellen ja kiihdytellen että en enään pysynyt mukana monettako kierrosta mentiin. Että vauhtia kyllä oli. Sain sitten vihdoin liinan niin lyhyeksi että Hjörkka pystyi vain ravata hiukan ja muuten kävellä. Kävelytin sen jälkeen taas ja kokeiltiin toiseen suuntaan hiukan. Siihen otettiin vain lyhyt hyvä pätkä ja sitten taas käveltiin. 
Sen jälkeen päätin juoksuttaa irtona, josta ei tullut mitään kun piti aina juosta kentän toisesta päästä toiseen ja jäi joka kerta johonkin nurkkaan syömään kunnes tulin hätistämään hiukan juoksemaan joka johti aina siihen että Hjörkka lähti niin lujaa laukkaa kuin pääsi ja heitti aina pukkeja siihen perään. 
Hjörkka meni kovaa ja korkeeta 
Ainoa kuva missä Hjörkka on pukittanut minkä kata onnistui nappaamaan, mut tääki vähän liian myöhäs.
En kauaa irtona juoksuttanut ja sen jälkeen käveltiin pitkään että hengitys tasaantui ja muutenkin Hjörkka sai levähtää. Juoksutuksen jälkeen mentiin takaisin laitumelleen ja kävin viellä heinät jakamassa hevosille jotka lähempänä asusteli.

1 kommentti: