sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

2 päivän ratsastelut hjörkalla

olen hjörkkaa käynyt ratsastamassa nyt siis perjantaina ja lauantaina ja kerron molemmista päivistä nyt kerralla koska perjantaina minulla ei ollut kuvaajaa ja olin vain laittanut kameran kuvaamaan penkille videota, lauantaina taaspa kata oli tullut kuvaamaan. Molemmista päivistä siis kooste videot.

Perjantai:
Kävin hakemassa hjörkan tarhasta ja hoidin rauhassa ylimääräisiä karvoja harjaillen pois. Laitoin tavarat päälle ja lähdin kentälle. Kävelin maastakäsin aluksi jonka jälkeen hyppäsin selkään viellä kävelemään. Hjörkka oli tosi nätisti ja käveli rauhallisesti kun pyysin. Taivuttelin niskaa ja väistätin kasikolla takapäätä, takapään väistättäminen onnistuu jo todella hyvin eikä enään juokse alta. Välillä jos painan liian edestä niin sitten lisääntyy vauhti... mutta muuten menee hyvin sekä niskakin menee aina nätisti kasikolla. suoralla se on jotenkin vaikeampaa hjörkalle ymmärtää ja ravissa ja töltissä varsinkin, niissä mennään viellä pää ylhäällä. Otimme pienet pätkät ravia ja tölttiä molempiin suuntiin. sekä päätin kokeilla hiukan laukkaa hjörkalla mitä olemme aikaisemmin vain maastossa ottaneet. Muuten kävelin ja taivuttelin aina välillä niskaa. ratsastuksen jälkeen pikainen hoito pois ja syöttelin ruohoa siinä ennen laitumelle menoa.

Lauantai:
Samalla tavalla hoidin taas hjörkan kuntoon ja menin kentälle. Menin suoraan selkään ja käveltiin taas rauhassa, koska tuuli niin tuntui kuin kaikki mitä yritin tehdä hjörkan kanssa suoralla niin ei mennyt edes kuuleviin korviin. joten mentiin kasikolla pari kertaa ja muuten voltilla. Kävelin aluksi rauhassa ja otin jalat pois jalustimilta ja päätin kokeilla mitä tyttö siitä tykkää, hjörkka oli paljon varovaisempi ja ei aina olisi edes halunnut kävellä. muuten kävelin jalat ihan jalustimilla ja yrittäen saada vauhdin hallintaan jälleen.
harmi tarkennusta... mutta tää on jotenkin ihana ton taivaan takia
Ilman jalustimia <3

tää vaa oli ihanin otos minkä kata otti, samalla näyttää siltä että mulla ei olisi satulaa vaikka se onkin
taivuttelua ja väistöä
Aloin sitten ottamaan raveja ja tölttejä, ravissa yritin parhaani taivuttaa hjörkan niskaa mutta ei siitä tullut sitten mitään... mutta aina välillä se kyllä antoi periksi vain hetkeksi. (reippaasti kuvia!)
ravia 3 ekaa kuvaa
Tämä on tätä normaalia menoa...
Linssilude <3
tölttiä

Tässä tyttö jotain innostui ja heitti minipukin, harmiksi ei parempaa kuvaa, eikä tuo sen pukittelu tunnu miltään
ravia
tölttiä
tölttiä
Tölttien jälkeen otin vain yhden kerran laukan noston, otin vain yhden kerran noston koska se onnistui hyvin ja halusin että tytölle jää hyvä mieli siitä.
Ilme kauhea noston takia, lujaa mentiin ja menin kevyessä istunnassa
hiukan yhä jännitti ja kevyessä istunnassa mentiin
Sitten aloin vihdoin hymyilemään, ja istuinpa mä liian taakke, voih...
Laukkojen jälkeen ravailtiin vähän, mutta hiukan ylimääräisellä energialla, mutta kun siirryttiin käyntiin vauhti oli onneksi rauhallinen, kävelin pitkään ja mentiin hoitamaan pois. Syöttelin jälleen ratsastuksen jälkeen ja vein laitumelle. 

Olin iloinen tyttöön vaikka tuuli jaksoi pysyä käsissä ja on se vaan nopee oppimaan kaikkea!
Kiitos jos jaksoit tänne asti lukea ja katsoa ja kommenttia mitä mieltä istunnastani ja muutenkin??!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti