keskiviikko 21. toukokuuta 2014

5. erikoispostaus, ratsastushistoriani

Koska tällä viikolla ei ole menoa tallille, koska minulla on tallivuoro niin päätin kirjoittaa taas erikoispostauksen. Tällä kertaa kirjoitan siis ratsastushistoriastani.

Pienestä asti olen käynyt aina silloin tällöin ponin selässä. Talutusratsastuksissa usein. Ensimmäisen kerran hyppäsin ponin selkään 2 vuotiaana ja siitä sitten aina silloin tällöin.
Aloitin kumminkin harrastamaan ratsastuksen säännöllisesti käymisen vasta (kai) 9 vuotiaana Sailan tallilla. Ensimmäinen poni jolla menin siellä oli Roosa. Siitä sitten aloin käymään 3 vuotta joka viikko ratsastamassa. Paljon tuli kokeiltua, tippumisia myös (aidan päälle, maalle, hevosen jalkojen alle, estetolppaa päin, toista hevosta päin, jalka jäänyt jalustimeen ja heppa vetänyt perässä, jne...). Sailalta sitten kumminkin stoppasin pariksi vuodeksi ratsastuksen koska olin onnistunut lentämään hevosen selästä alas ja käsi tärähti ja aivotärähdys, hetkeksi pyörtyminen, aidan päälle lento, kaikki samaan kasaan. Oli minulla toinenkin asia minkä takia lopetin pariksi vuodeksi mutten siitä halua kertoa.
Ehkä vanhin kuva jonka löysin äitini vanhan puhelimen muistista. 
joskus vuonna nakki ja muussi, menin nallella, kun en enään muilla tuolla uskaltanut mennä...
Roosa, (R.I.P) Tuolta tultiin joka tunnilla alas! En edes muista (kuin ekan kerran) milloin en olisi tullut tuolta alas!!
Nalle oli viimeisen vuoden ajan se jolla menin ainoastaan, muilla en uskaltanut ja muille kivoille pikkusille olin jo liian iso
En tosin hevosten luota osannut pysyä poissa edes tuolla välillä vaan aina silloin tällöin menin rapsuttelemaan hevosia ja siskoni mukaan hänen hevosensa Minnin luo pari kertaa.

Ratsastusta jatkoin sitten 7 luokan lopulla jossa aluksi kokeilin jälleen sailalla pari kertaa mutta en tuntenut enään oloani mukavaksi siellä. Joten tuli taas pientä taukoa. Mutta jo seuraavana talvena Eva (kaverini) päätti itse jatkaa jälleen ratsastusta ja ajattelin jos minäkin yrittäisin taas jatkaa. Päätimme jatkaa ratsastusta Jatilan tallilla. Ensimmäisen tuntini menin Dalanalla. Tunti oli kiva vaikken ihan kaikkeen heti aika pitkän tauon jälkeen uskaltanutkaan lähteä mukaan. (Voin tunnustaa, että pitkän tauon pitäminen oli tuntunut vahvasti alku tunnista, en oikeastaan olisi edes halunnut kivuta takaisin ison poninkaan selkään. ja olin pitänyt suurimman osan tunnista satulasta tai harjasta kiinni!)
Mutta jatkoin tunneilla nauttien niistä. Jo 3 kerralla hyppäsimme ja menin silloin turrella. Hyppelimme aluksi pientä ristikkoa jonka toivoin sellaisenaan pysyvän (en ollut koskaan ristikkoa suurempaa aikaisemmin silloin hypännyt) Mutta hyppäsimmekin sillä tunnilla itselleni silloin uuden ennätyksen, huimat 40cm ja pystynä! (nykyään nauran tuolle, mutta silloin se jännitti ja tuntui pelottavalle)
Jatkoin (ja jatkan) jatilassa siihen asti kunnes nämä amis ajat alkoivat, eli olen jatilassa käynyt nyt kohta 4(köhän) vuotta. 
Jatilassa tuli kokeiltua kaikkea uutta, esim. Kokeilin ensimmäiset este ja koulukisani siellä ja hyppäsin ensimmäiset maastoesteeni (kyllä hyppäsin siellä ekani, sailalla niitä ei ollut...) Isolla hevosella ilman satulaa menemistä ja niin.
Ekaa kertaa hevosella ilman satulaa (aikaisemmin vain pikkuponeilla mennyt ilman)
eka suurin hevonen (yli 160cm) korkea jolla olin mennyt
Ekasta estekisasta, jännitystä? Paljon!!
Ekaa kertaa ratsastusleirillä
Nyt n. 1 vuosi sitten aloin vuokrailemaan issikoita, ensimmäinen vuokrikseni oli Leynir, tämän blogin eka päätähti (ja on yhäkin) jonka muuton jälkeen Hjörkkaa (nykyistä). Sekä olen opiskellut 2 paikassa, toisessa jätin kesken (josta olen iloinen) ja toista käyn nykyäänkin. Molemmat hevosalaa perustuvia.
eka kiva kuva hjörkasta
toka kerta leksulla
Tälläinen siis historiani. Olihan minulla paljon ylä- ja ala-mäkiä, mutta kaikista on tähänkin asti selvitty ja tämähän historia koko ajan vain pitenee ja kasvaa (ja toivon mukaan jatkuukin!).

Kiitos jos jaksoit lukea tämän ja pahoittelen kuvien vähäisyyttä, koneellani ei ole juurikaan vanhoja kuvia ja eipä niitä sailan ajoilta koskaan edes otettu.

PS. pahoittelen vuosien ja numeroiden sekavuutta, en todellakaan muista milloin aloitin aina, muistan vain kuinka kauan tätä olen jo harrastanut

5 kommenttia:

 1. Mä olin kuules ekassa kuvassa kun menin ekaa kertaa Nappulalla!! Ja niin kerron enemmän sitten kotona!!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus :D Ja huomasin kans et katahan tuol ekas kyvas Nappulan selässä istuskelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja ookko varma, mä oon käyttänyt noit samoi vaatteit xD

   Poista
 3. Neljä tyttöä, neljä tarinaa. Lifestyleä, hevostelua... Mitä vaan! Sinäkin voit olla mukana seuraamassa sitä. Uudet lukijat ovat enemmän kuin tervetulleita!

  http://neljat-kasvot.blogspot.fi

  ps. Arvonta tulossa, jossa pääpalkintona päitsisetti, satulahuopa tai otsapanta! ( mahdollisesti myös lifestyle- tyyppinen palkinto )

  VastaaPoista