torstai 6. toukokuuta 2021

Liian pitkästä aikaa

 Välillä vain tulee muistettua tämänkin olemassa olon. Asia mitä tästä blogista tykkään on se miten oon tänne uskaltanut aina kirjoittaa avoimesti asioista ja tällä tapaa purkaa ajatuksia. Näitä on ollut mukava lukea vielä näin vuosia myöhemmin. Meinasinkin laittaa tänne vähän päivitystä mitä viime kirjoituksesta on tapahtunut!

Penan lähdettyä, meille tuli uusi kissa Liekki joka on paikannut Penan jättämän aukon kaikin puolin ❤️

No sitten hevospuoli, Lumikki ja Jeni voi hyvin. Käytiin tossa pari viikkoa sitten hammashoidossa. Lumikki oli helppo ja mitään suurempia uusia asioita ei löytynyt. Jeni sen sijaan kaksi alkavaa reikää jotka käytiin paikkaamassa seuraavalla viikolla. Molemmilta löytyi myös kariesta, Lumikilla pienemmässä muodossa ja Jeniltä isommassa. Nyt meillä onkin toisen heinän metsästys, nää kun tarvitsisi lehtevää kuivaa heinää ja se tuntuu jotenkin olevan todella hankalaa löytää mistään läheltä. Koska säilöheinä ei oikeastaan ole vaihtoehto.

Viime kirjoituksessa mietin myös kesä paikkaa mun hevosille, sain hepat takaisin mun siskon luokse kesäksi ja oli kiva päästä hyvin treenaamaan ja puuhaamaan näin hevosten kanssa jälleen. Lumikki sai myös uuden vuokraajan Venlan joka meni Lumikilla pari kertaa viikossa ja kisasi kesän. Riina myös kisasi Jenillä ekaa kertaa seuratason kisoissa ja paransi Hec ratojaan kesän loppua kohti vaikka vieläkin jenillä on paljon harjoiteltavaa esim. Kuolaimen kanssa jotka on pakolliset kouluradoilla.

Kesä pyörähti mukavasti, mitä Jenin silmä reagoi valoon 5 vuoden hiljaisuuden jälkeen mutta tämä saatiin onneksi kuntoon. Lumikin kesäihottuma jostain syystä räjähti viime vuonna ja ponin harja oli pitkästä aikaa ei kosketus vaihtoehtoinen. Joten oli niitä alamäkiä kanssa matkassa.

Syksy, talvi ja kevät Jeni ja Lumikki on ollut taas kotona pihatossa asustamassa ja kesäksi mennään taas mun siskon luokse asustelemaan. Päästään taas treenaamaan kovaa tahtia ja kisojakin on tässä katseltu vuokraajille.

Hjörkan kanssa saatiin onneksi aika iloisia uutisia tälle puolelle. Ollaan päästy kentälle pyörimään, käyntiä ja Hjörkan omia ravi rikkoja. Myös luvallisia lyhyitä rauhallisia ravi pätkiä saadaan mennä. Mutta oon koittanut pitää sen niin että ravataan kerran kuukaudessa toistaisesti kunnes saan varmistuksen hjörkan jalkojen olevan paremmat. Laukan kanssa en tällä hetkellä kiirehdi. Maastoiltu on, paljon, mun mieleen melkein liikaa välillä. Yksin maastoiltut on alkaneet olla kauheita melkeinpä, lyhyen karhupuun lenkin nyt vielä tulee mentyä mutta kun lähtee pidemmille reiteille niin säikähdyksiä ja muita iloja kuskille tulee matkalla ja välillä oon miettinyt miten siellä selässä on tullut roikuttua. Kaverin kanssa taaspa HJ on ollut huomattavasti helpompi ja rennompi maasto kaveri ja saadaan näitä maastoja mentyä pidemmällä ohjalla vaikka yhdellä kädellä koko matkan. Joten yllättävän hyvin toistaisesti menee. Hjörkan kanssa en meinannut nyt luovuttaa ennen kuin se oikeasti sit lähtee, toivottavasti ei nyt kumminkaan ihan pian. En ole myös nyt pakottanut itseäni menemään päivittäin melkein Hjn kanssa puuhailee. Huomasin väsyttäväni itseni täysin kun mietin milloin ehdin käydä hjörkan kanssa tekemässä lenkin, jaksanko roikkua selässä, jaksanko mennä taluttamaan sitä hetken. Olen ollut ihan sen verran julma että käyn silloin kun jaksan ja ehdin. En ota siitä lisä stressiä päiviin. Mutta aina hjörkan kanssa puuhatessa ei oo tylsää tullut ja aina oon ollut melkein pirteämpi Hjörkan kanssa puuhattua. On se paras loppuun asti!

Onkohan tässä vielä jotain muuta ihmeellistä ollut. Tämä vuosi näyttäisi siltä että kisoja jatketaan. Kesä suunnitelmat omien hevosten osalta on aika täysi ja mielenkiintoinen. Myös kolmas kaveri on meille tulossa kesäksi päiviä piristämään näillä näkymin mun työpaikalta. Tosin se on mun työkaverin kanssa sitten puoliksi yhteinen projekti jonka kanssa pystytään puuhata Lumikin ollessa meille molemmille liian pieni ja Jeniä en taaspa itse aina nykyään enään jaksa selästä käsin. Maastakäsin käsittelen Jeniä mielelläni ja tykkään seurata varsinkin Riinan ja Jenin kehitystä. Näiden kahden yhteinen sävel kun on tuntunut toimivan pitkään hyvin toistensa kanssa ❤️

Mutta tälläistä tällä kertaa. Mun pitäisi vielä keksiä miten saan puhelimella tänne kuvia ja videoita ladattua jotta ei olisi vain tekstiä mutta katsotaan. Ensi kertaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti