torstai 26. tammikuuta 2017

Onnistunut estevalkka

Jälleen on selvitty yhdestä estevalkasta. Huh miten mukavaa oli hypätä ryhmässä pitkästä aikaa. Zirkon papalla tietenkin! Meitä oli tosiaan 5 hyppäämässä yhdessä ryhmässä niin ei ehkä päässyt niin paljon hyppäämään kuin yksin. Mutta kun katsoi muiden menoa sai itsensä rennoksi, niin päädyttiin jopa ylittämään pitkästä aikaa itselleni jotain kamalaa nimeltä okseri! Mutta ehkä on parasta alkaa selittämään kuvien kanssa päivästä.

Käveltiin aluksi noin 5 minuuttia maastakäsin, kanneltiin tolppia paikoilleen jonka jälkeen päästiin hyppäämään selkään. Aluksi käveltiin viellä hetki jossa aloin Zirkonia heti työstämään kun ei kuunnellut pohjetta aluksi melkein ollenkaan. Taivuttelin aluksi pitkällä ohjalla ja myöhemmin tuntumalla. Itse aluksi jännitin sitä kun katolta tippui ihan hirveästi lunta alas kun oltiin maassa viellä taluttelemassa mutta onneksi ei tippunut kertaakaan tunnin aikana! Aloitettiin sitten ravi työskentely jossa taivuttelu jatkui ja pohkeelle herkemmäksi ratsastus. Tehtiin melko itsenäiset alkuverkat joissa tein voltteja/pääty-ympyröitä ja parit väistöt sekä lisäyksiä ja pysähdyksiä. Otettiin nopeasti laukat joissa enimmäkseen yritin saada Zirkonin eteen alas, tämä onnistui melko hyvin tällä kertaa.


Pian tultiinkin ensin ravissa kolme puomia ja sen kerran tehtyä tultiin laukassa sama. Vaihettiin suunta ja sama heti laukassa. Vasen kierros oli jotenkin hankalampi, eka kerta meni ongelmitta, hiukan hidas pohkeelle. Toinen ja kolmas kerta tuli Zirkonin perus melkein kiellän loikat joissa onneksi korjasin aina vikalle puomille viimeistään. Tultiin viellä neljäs kerta ja tämä onnistui jälleen paremmin. Tultiin sitten pari kertaa ristikko josta en nyt laita kuvaa vaikka minulla olisi kun ne olivat sen verran epätarkat. Sen verran ristikosta että eka hyppy oli tämä melkein kiellän loikka ja toinen ongelmaton. Ristikosta löytyy materiaalia sitten kypäräkameran kautta! Kun se jaksoi kuvata juuri sopivasti. Mutta näistä kahdesta valkasta kypäräkamera materiaalit tulossa omana postauksenaan heti kun saan videot muokattua!
Vihdoin sitten tuli pysty eteen jossa minä jälleen mielessäni (kun ekana hyppäsin): PLIIS ÄLÄ KIELLÄ! Jonka jälkeen syvä hengitys sisään ja ulos ja eikun kohti estettä. Vauhtia oli mielestäni jopa melko hyvin mutta Zirkon tuntui silti hitaalle pohkeen avuille. Joten aluksi meinasi tulla kielto mutta onneksi ylipäädyttiin ja ratsastaja pystyi huokaista helpotuksesta. Tultiin sitten seuraavaksi erittäin lyhyttä rataa kun oli pysty ja sarja (Sarjaan kuului puomi, puomi ja pysty). Pysty meni jo ongelmitta kun oltiin selvitty siitä kerran yli sekä sarjallakaan ei tullut ongelmia. Tultiinkohan tämä kerran vai pari? Olen kyllä niin nopea unohtamaan!


Lopuksi tultiin sama tehtävä kuin ylempänä mutta lisättiin menoon okseri sekä sarjan eka puomi muuttui pystyksi. Tässähän vaiheessa kuski oli ihan kauhuissaan mielessään ja mietti uskaltaisiko pyytää okseria hiukan pienemmäksi vai yrittäisikö kyseisellä korkeudella ylittää esteen. No enhän minä sitten mitään sanonut ja päädyin kyseisellä korkeudella hyppäämään sen, korkeus oli muistaakseni n.55cm, pysty oli 50cm ja sarjan pystyt 50? En ole ihan varma kun menin ja unohdin ne melkein heti! Hypättiin sama tehtävä jälleen pari kertaa jolloin vikalle kerralle nostettiin korkeutta mulle ja napsulle joka oli samassa valkassa. Korkeudet nousi jos en kamalasti huijaa niin pysty 60cm ja okseri 65cm. Arvatkaa vain oliko kuski jälleen kauhuissaan kun kuuli että joutuu okserin hyppäämään viellä isompana!

hyppäämässä juuri alas selästä, zirkon niin söpönä!


Noh tunnista selvittiin jotenkin, ainakin iloisena jos ei muuta! Okseria olen yrittänyt viimeksi ylittää koulussa koulun yhdellä luotettavimmalla hevosella, mutta silloin tuli tiputtua ja pelko oksereihin vain kasvoi. Ja kun miettii milloin viimeksi ylitin okserin on siitä aikaa jo pari vuotta muistaakseni! Olo on oikeasti helpottunut kun pääsin loppujen lopuksi okserin viimein ylittämään positiivisin tuloksin. Jos hyvin käy olisi meillä taas Zirkonin kanssa estevalkka tiedossa 4.2? Tällä kertaa 2-3 hengen porukalla niin pääsee hiukan enemmän hyppäämään taas. Alas viellä jälleen Santran kuvia, kuvia ei tällä kertaa ole Santralta yhtä paljon kun ehti juuri vikoille hypyille kuvaamaan, mutta kiitos näistäkin! Jos ette ole viellä käyneet tilaamaassa Santran youtube kanavaa niin kannattaa se nyt: https://www.youtube.com/user/98Sarra

Kuski vähän hukassa esteellä mutta yli selvittiin

Joku muisti pitkästä aikaa myödätä kädellä! 


Olo on oikeasti viellä parinkin päivän jälkeen todella positiivinen kyseiseen kertaan. Oma istunta oli ainakin omasta mielestä parempi kuin ekoilla tauon jälkeisten loikkien aikana. Eiköhän tästä päästä vain ylöspäin. Hjörkan kanssahan ei päästä hyppäämään kuin vasta kesällä kun kaikki lumet ja jäät ovat sulaneet ja kentän pohja riittävän pehmeä. Onneksi meillä on nyt aina silloin tällöin tulossa, melko säännöllisestikin voisi melkein sanoa, tulossa estepäiviä Zirkonin kanssa. Sekä parit kisatkin tulossa jos vain päivät onnistuvat muiden harrastusten kanssa samaan! Hjörkasta viellä sen verran ettei kuvia ole ollut niin en ole kirjoitellut. Tammalla olen kumminkin mennyt ja yhtenä päivänä tehtiin laukanvaihtoja. Tosin päätin jättää ne nyt odottamaan siihen asti että kenttä sulaisi tai tilaa olisi enemmän kun meinattiin vikalla vaihdolla vähän kaatua kun takajalka luiskahti. Oletteko te suunnitelleet tämän vuoden kisoja?

2 kommenttia:

  1. Hienosti meette, Zirkon niin söpönä :) Odotan innolla kypäräkameravideota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Zirkon on aina hieno pappa joka onneksi vie yli suurimmaksi osaksi kaikesta. Se tulee heti kun on aikaa vain muokata ne :D

      Poista