keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Lumikin varusteet osa 1

Päätinpä keksiä tälläisen sarjan, jossa kerron Lumikin varusteista/tavaroista, koska mulla on kaapillinen tavaraa vain Lumikille. Lisäksi on tietenkin yhteiset tavarat mitä tuntilaisetkin käyttää Lumikilla. Mutta eiköhän nämä asiat tule tämän sarjan aikana teille selviksi.

Osassa 1, kerron Lumikin suitsista sekä syyt miksi ponilla käytetään juuri näitä tavaroita. Lisäksi Lumikin riimut.

Lumikin suitset on hiukan sekoitus kaikkea mahdollista, koska en voi laittaa ponille kuolaittomia, kaikkien turvallisuuden takia. Joten ponin suitsista löytyy kumikuolain, remppa turpis ja tutit.
Tutit ovat tietenkin vain sitä varten ettei kuolainrengas valu suuhun vähän siitä kääntäessä, tämä on aina ollut ponin yksi isoista ongelmista. Sekä vähän pehmittää kuolaimenrenkaita ponille.
Remppa turpis tai hannoverilainen turpahihna on sopeutunut tälle ponille parhaiten, vaikka välillä saattaa näyttää että turppis olisi kauhean kireällä ponilla en sitä kiristä enempää kuin 1-2 ensimmäiseen reikään jolloin ponille jää tilaa väliin reilusti yli 4 sormea. Tällöin ei turpis paina ponia eikä estä oikeastaan mitenkään, lisäksi se auttaa hiukan siinä ettei kuolainrengas päädy ponin suuhun, saanut joskus englantilaisen turpahihnan kanssa näin tehtyä ja jäänyt itselle pelko että jos onnistuu tehdä näin uudestaan enkä huomaa ajoissa tai en olekkaan paikalla ja sitä ei tajua ennen kuin se on painanut ponin suun täysin kipeäksi. Ilman turpahihnaa ponilla on jokin ihme tapa näykkiä ratsastajaa tai lähettyvillä olevaa olentoa, joten se on vähän turvana kaikelta. Tästä syystä ei ponilla ilman turpahihnaa olla menty enään pitkään aikaan.
Vanhat ja ponin ekat omat suitset, ilman turppista, tällöin jo näykki lähellä olevia olentoja
Entinen suitsiin kuuluva turpahihna. Ennen tutteja aikaa, meni tuo rengas suuhun ja turpis meni vaihtoon
Nykyiset suitset, olleet ponilla pisimpään tähän mennessä ilman muutoksia
Kumikuolaimet tulivat ihan siitä syystä ettei poni tykännyt raudan mausta suussaan. Aikaisemmat kuolaimet olivat 2 palaset, sen jälkeen ne muuttui 3 palasiksi ja lopulta päädyin hiukan pehmeämpään ja ei raudalta maistuvaan kumi kuolaimeen. Näiden tullessa mukaan kuvioihin ponista tuli paljon mukavempi ratsastaa, eikä enään leikkinyt suullaan yhtä paljon.
Parhaiten se silti menee ihan vain riimulla, ei haittaa vaikka olisi vähän löysempikin!
Lisäksi suitsissa on tietenkin tämän loput perus osat, otsapanta, leukahihna, poskihihnat. Suitset ovat tällä hetkellä ainakin viellä sopivat ponille ja meillä oli joskus aikaisemmin toisetkin suitset mutta nämä sitten pettivät kerran meidät ja nykyään ovat nämä juuri Lumikille mietityt sopivat osat.
Ainoa uudistus ponin suitsissa on nimilappu!
Riimuja onkin ponilla enemmän ja vähemmän, tällä hetkellä pidän tallilla vain kahta riimua, ylemmässä kuvassa näkyvää vihreää riimua ja sinistä riimua. Molemmat ovat pehmustettuja, sininen on sopivampi tosin ja vihreä vähän löysempi. Ei niille pehmusteille ole tarvetta mutta eipä se ponia haittaakkaan.
Molemmissa riimuissa on pollen kuvia, juuri sopivat Lumikin luonteeseen!
Lisäksi ponille on kotonani yli 5 riimua varana jos nyt molemmat menee rikki. Siinä olikin tärkeimmät ponin suitsista ja riimuista. Kertokaa toki onko tälläinen sarja yhtään viisasta teidän mielestä ja tykkäsittekö!

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva sarja tämmönen, mielenkiintoinen ja hyödyllinen! Kyllä muuten tykkäsin ;)

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin! Tosi kiva postaus, selitit hyvin ja kuvat oli kivoja!

  VastaaPoista
 3. Tykkäsin! Mielenkiintoinen sarja, odotan innolla seuraavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä sekä kiitos! uusi osa tulee kunhan saa kirjoitettua ja kuvattua ;)

   Poista