sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ei postattavaa, ei kerrottavaa

Pitkästä aikaa! En olekkaan postaillut kun ei ole ollut mitään kirjoitettavaa. Toki olen talleilla käynyt oikeastaan päivittäin, mutta ei sitä tule sitten kuvailtua niin paljoa. Nyt viimein onkin teille kerrottavaa joten pääsin postailemaan ja kirjoittelemaan.
Hartsu moikkaa, kaikki ekat kuvat ottanut Selina. Hjörkka kuvat minä/Kata
Olen nyt ollut Jatilassa todella paljon, liikutellut Lumikkia ja Twisteriä aina sen verran mitä ehtinyt ja jaksanut. Lumikki on ollut ihan super poni! Laukoissa ei oikeastaan ole ongelmaa enään yhtä paljon, koulu menee jo helpommin ja esteilläkään ei ilmeisemmin ole ongelmaa. Sillä on suu ollut enemmän ja vähemmän mustelmilla ja kipeenä mutta ruuan maistuessa ei ole ollut ongelmaa. Kuolaimiakaan ei olla nyt käytetty kuin vain tunneilla. Yhtenä päivänä leikittiin maneesissa, annoin ponin olla vapaana, tehtiin vain kaikkea hauskaa. Aluksi annoin sen juosta vapaana, sen jälkeen harjoiteltiin vain luokse tuloa, seuraamista ja väistämistä. Twisterin kanssa tehtiin täysin samaa samana päivänä, koska sen ehkä pahin ongelma on juuri se ettei se kunnioita ihmistä täysin. Se luulee että ihminen tulee sen luo eikä sen tarvitse tulla ihmisen luokse käskystä. Tosin nyt Twister päätyi sairaslomalle ja katotaan milloin jatketaan.

Lisäksi olen liikutellut muitakin poneja joita ei olla otettu tunneille, on jotenkin hauska käsitellä välillä myös poneja jotka jopa osaavat jotain. Varsinkin Houdin ponista on tullut mulle kuin pieni koira, se on vaan niin kiva vaikka yrittääkin pelotella jollain omilla pikku tempuillaan, mutta pahaa se poni ei tee!
Lisäksi olen ollut reipas poni ajaja, Herkku on toiminut mulla työponina omana ammattilaisenaan ja lisäksi on ollut Emil mulla ajoharjoituksissa ja ollaan senkin kanssa selvitty jo radalle ajelemaan kierros.
Emil ohjasajossa
harjoiteltiin pohkeen väistämistä
Toinen on kyllä ihana ex-ravuri <3
On tullut myös ratsasteltua, Barbi on ollut yksi jonka kanssa ollaan ihan vain kävelty ja otettu ravi pätkiä. Toinen jolla olen ratsastellut on tietenkin Hjörkka, sillä tosin olen vain mennyt kevyesti näin lämpimillä.


Hjörkan siis olen liikutellut nyt tällä viikolla juoksuttaen ja ratsastaen. Tuli myös yritettyä ottaa jotain poseerauskuvia mutta eipä niistä tullut mitään. Ratsastaessa ollaan otettu ihan askellajit vain läpi, lisäksi menty vähän puomeja. Nyt ei ole ollut juurikaan kuvaajaa Hjörkalle joten kuvia sieltä ei olekkaan kuin vain yhdeltä päivältä.

Tää oli vaan niin ihana vaikka ei ollukkaa tarkka
Kunnon kuva spämmi tuossa välissä. Mulla ei nyt olekkaan mitään kirjoiteltavaa näin suoraan sanottuna hetkeen. Mutta heti kun jotain tulee, lupaan tulla tänne sitten kirjoittelemaan.
En tästä postauksesta enempää pidemmäksi tee, ihan sen takia ettei kerrottavaa ole, kuvien vajeen takia ehkä eniten. Mutta päivittäin tosiaan jollain tallilla käyn vaikkei uskoisi.

6 kommenttia: