sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tietopostaus Hjörkasta

Tähän postaukseen ajattelin keksiä ihan omanlaisen tyylini ja jos muukin tähän innostuu saa toki kokeilla. Ideana minulla on siis tässä kertoa faktoja Hjörkasta mutta samalla laitan teidät myös arvaamaan/tietämään tammasta jotain. Laitan 10 faktaa Hjörkasta ensin, jokaisessa on perustelut tai lisätietoa, sen jälkeen annan teille 5 kysymystä joihin teillä on mahdollisuus arvata omat arvauksenne. Lisäksi laitan Hjörkan perustiedot. Ei siis ole mikään ihmeellinen asia.

Perustiedot:
Nimi: Hjördis frá Gliti
sukupuoli: Tamma
säkä: 143cm
syntynyt: 11.6.2001
Emä: Hrönn frá Hrepphólum
Isä: Stígandi frá Hvolsvelli
sukupostista löydät täältä

Faktat:
1. Hjörkka on entinen askellajiratsu, kisattu silloin joskus kun se oli nuorempi ja villimpi tapaus sen takia Hjörkalla on energiaa ja sillä on hiukan vaikea ratsastaa.

2. Hjörkka osaa näyttää millä päällä se on, joko yrittämällä ratsastaessa tiputtaa ratsastajaa kaikin voimin tai olemalla kiltti sekä tottelevainen.

3. Pukittamista tamma on harrastanut jo aikaisemminkin, se saatiin silloin pois kun ratsastuksen määrä väheni, nykyään kun ratsastan sillä paljon ja usein samaa vanhaa tai liian tylsässä paikassa niin pukittelu alkaa. (maastoillessa on eri asia, siellä se ei pukita vaikka mentäisiin sitä samaa vanhaa reittiä)

4. Hjörkka on herkkä istunnalle sekä suusta, mietin jos kokeilisin joskus pelkällä riimulla ratsastusta, mutta ensin on saatava lupa, sillä on tosin menty riimulla pelkästään laitumelle vietäessä.
Kerran me jo näin mentiin, mutta talutuksessa
5. Rakastaa rapsutuksia kaikista eniten, joten paljon taputuksia ja rapsutuksia saa hyvän tunnin jälkeen.

6. Hjörkkaa ratsastaessa, tammalle pitää puhua. Muistan kun ekasta kerrasta asti se on tuntunut kummalliselle mutta nykyään en edes huomaa sitä. Joskus se jää päälle muitakin hevosia ratsastaessa ja huomaan kaikkien katseen kääntyvän siinä vaiheessa minuun päin kun menin jotain nyt puhumaan siellä selässä hevoselle :D
Ja joskus se puhuu minulle :)
7. Tamma osaa seistä vapaana paikoillaan tallissa ja kentällä kun sitä käskee eikä se lähde liikkeelle ennen kuin sen hakee ja liikuttaa.

8. Hjörkka osaa nostaa kaikki jalat pelkästään koskemalla jalkaa ja sanomalla "nosta", eikä sillä ole väliä mistä jalasta aloittaa ja mikä on seuraavana, se nostaa pienestä kosketuksesta kyseisen jalan.

9. Se on reviiri tietoinen... Hjörkka on välillä kuin koira! Kun joku toinen hevonen tulee sen "alueelle" se häätää tämän pois. Ihmisille se ei sitä kumminkaa tee.
ja joskus karkaa kesken kuvausten, taivas kumminkin on kaunis
10. Hjörkka osaa välillä totella kutsua eli kun menet laitumelle ja kutsut sitä luoksesi sen nimellä ja vaikka viheltämällä. Välillä tämä toimii ja välillä ei... Nyt en ole sitä kokeillut koska tavallisesti minun pitäisi käydä vähän useammin sitä ratsastamassa mutta nyt on tullut vähän pidempiä taukoja. Siinä tapauksessa kävelen vain sen luo ja otan kiinni ja sitten mennään.

Kysymykset:
1. Mikä on Hjörkan vahvin askellaji?
2. Minkä värinen Hjörkka on?
3. Hjörkan inhokki nami?
4. Varusteiden väri mitä hankin/käytän Hjörkalla?
5. Hjörkan pahat tavat? (voit kertoa/keksiä niin monta kuin vaan päähän tulee)

Tälläinen tämä nyt oli, tietenkin Hjörkasta löytyy vähän lisää tietoa sen omasta sivusta tuolla ylhäällä, mutta ei yhtä paljon kuin tästä postauksesta enempää. Tätäkin postausta olen jonkisen aikaa nyt kirjoitellut mutta on kestänyt saada tämä valmiiksi kun olen ollut koko viikon aivan kipeänä ja ei ole ollut intoa ja voimaa sen takia kirjoittaa. Sekä on ollut vähän muutakin, minulla ainakin on ollut todella huono viikko takana, siihen kuuluen varsalta potku jalkaan sekä 3 hevosen jalkoihin jääminen, jee! Pelkillä mustelmilla olen tosin päässyt mutta kova flunssa iski. Ja pari muutakin juttua oli mutta niistä en tänne kerro, ne ovat niitä yksityisyys juttuja. 
Tiedotusta ja kuulumista:
Hjörkallakaan en ole käynyt 2 viikkoon... viime viikolla minun piti mennä sinne mutta tulikin jäätyä jatilaan yöksi, tämän viikon ollut koulussa pari päivää ja sitten kotiin sairastamaan ja viellä kolmas viikko tulee heti perään ilman Hjörkkaa koska lähen käymään Freyriä moikkaamassa ja asustelen siellä keskiviikosta lauantai iltaan. Jos saan luvan kirjoittaa asiasta jotain ja laittaa kuvia ja näin niin tulen siitä sitten kertomaan täällä teillekkin lisää. Sunnuntaista teen varmaan myös postauksen mutta erillisenä koska silloin on Jatilassa esteharjoistus kisat joihin osallistuin hulluna tulppaanilla, jolla olen ratsastanut 2 kertaa aikaisemmin, kerran esteitä ja kerran koulua. Katsoo sitten miten 50 cm luokasta selvitään. Kisoissa minulla tulee olemaan kiire koska joudun heti luokan loputtua lähtemään jotta ehdin bussiin ja kouluun! Koulussa olen taas viikon verran joten Hjörkkailusta tulee nyt taukoa 4 viikkoa ellen sunnuntaina aamusta heti käy ratsastamassa sitä. Nyt kumminkin ei enään mitään ilmoiteltavaa ole, toivottavasti jaksoit lukea koko postauksen sekä nämä loppu kuulumiset ja tiedotteet.
Huoh tylsää ajatellaa lumikin kanssa yhdessä, sillekkin nimittäin tulee taukoa sunnuntaihin asti

7 kommenttia:

 1. 1. Olisko töltti? ( en joo oikeen tiedä...)
  2.Olisko ruunikko? :D
  3. Banaaninami? xD
  4.Liian vaikee :D Ei se se sininenkään ollut? Se oli Lumikin...
  5. Hjörkkä lähtee maastossa ylämäessä kovaa? Hjörkkä pukittelee ja yrittää tiputtaa ratsastajan .

  VastaaPoista
 2. 1. Arvaisin samaa, eli tölttiä.
  2.Joku tummanruunikko?
  3. tähän en osaa vastata!
  4.Musta? Ruskea? Punainen?
  5.Pukittelu, ryöstäminen, kiihdyttäminen, yrittää tiputtaa ratsastajan(?)...

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. 1. ravi tai töltti
  2. ruunikko
  3. omena nami
  4. sininen
  5. koittaa pudottaa, pukittaa, kiihdyttelee maastossa

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista