tiistai 27. tammikuuta 2015

hiukan vauhdikkaampi viikonloppu takana

Viikonloppu oli minulle taas kyllä niin mukavaa mutta samalla alamäkeä. Aloitetaan siitä että minun viikonloppuni siis alkoi jo keskiviikkona päivällä ja koulusta lähdin sitten melkein suoraan Freyrin nykyiselle tallille, jonne lupauduin tekemään tallia. (tästä olinkin aikaisemmassa postauksessa ilmoitellut) Keskiviikko iltana sitten sinne ilmestyin ja kaverini sitten siellä autteli ekan iltatallin läpi. Seuraavana päivänä (torstaina) sitten heräsin viemään hevoset ulos ja niille heiniä. Tallin hoidon jätin sitten illempaan. Kävin kumminkin ennen kuin aloin tekemään iltatallia niin ainakin yrittämässä kuvata Tian ratsastuksia //käykääs täällä katsomassa tian blogia!\\ (mutta pimeä yllätti eikä kuvista sitten tietenkään mitään tullut...) Sekä pääsin sillon itsekkin selkään. Lyhyesti näin: mentiin pellolla, vuoroteltiin, menin askellajit läpi, oli kivaa ja poika hieno! Mentiin siis Freyrillä.
Kuva lauantain ratsastuksesta
Seuraavana päivänä (perjantai) Olin ihan liian väsynyt, eikä tietenkään puolen yön jälkeen nukkumaan meno vaikuttanut tähän ollenkaan! Mutta tein tallissa mitä pakollista muuten vaan oleilin sisällä, tia sai mennä Freyrillä miten tahtoi siis. Sitten viimeisenä päivänä eli Lauantaina, tein tallissa ihan normi jutut ja kävin kuvaamassa taas Tian ratsastuksia, kyllä se vaan osaa niin hyvin ratsastaa Freyriä!

lennokasta laukkaa

Kuvausten jälkeen olin niin jäässä että menin vain sisälle sulattelemaan ennen kuin menin itse ratsastamaan. Tähän laitoin sitten kypäräkameran mukaan eli siitä on videota, ainakin jonkinlaista kun olin laittanut kameran hiukan huonosti liian ylös kuvaamaan. Ideaa ei ollut mitä tekisin, päätin vain vähän päästellä ja kokeilla kuinka hitaasti tämä osasi mennä. Onnistuttiin me menemään hiukan piaffea kunnes freyriltä loppui kärsivällisyys, tämä ei kumminkaan juurikaan videolla näy koska kameraaaaa... Videolla näkyy päästely pätkät.
linkki videoon

Lähdin sitten lauantai iltana kotiin ja sunnuntaina olikin kisat jatilassa johon osallituin tulppaanilla 50cm luokkaan. Olen mennyt tulppaanilla vain tätä kertaa ennen 2 kertaa. Kaikki meni sen kanssa oikeastaan hyvin siihen asti kunnes tämä....

Pahoittelut laadusta, jouduin muokata aika paljon lähemmäs ja näin... Eka kuva minusta kun tipun joten tämä käy minulle. Aloitetaan siitä että jatilaan päästyä aikaa oli viellä pari tuntia ja ehdin kuvailla pari muuta ratsukkoa ennen kuin piti mennä hoitamaan tulppaani. Kävelin radan pariin kertaan ja se olikin jo hyvässä mielessä. Minua ei ekaa kertaa jännittänyt kuin vasta siellä selässä ja ajattelin jo että täähän saattaa mennä ihan hyvin. Tasasella Tulppaani oli kivan tuntuinen, esteille se tosin kiihdytti ja alas tulo oli sillä ei niin miellyttävää. Ekat hypyt meni ihan hyvin vasta tuolle okserille alkoi tulla ongelmia. Minun lisäkseni pari muuta ratsukkoa sille kielsi, ei tuo harmaa este hevosille mikään helpoin ole. Ekalla kerralla okserille tuli kielto, mutta sen jälkeen päästiin kiihdyttelemällä yli. Tokalla no. kävi niinkuin tuossa ylemmässä kuvassa tapahtui eli tulinkin alas. Syy miksi tipuin tuolla kiellolla oli 1. Kiihdytin jälleen 2. Tulppaani päätti kumminkin kieltää 3. olin jo edempänä eli esteistunnassa.
Ekaa kertaa menossa esteelle, kielto, en tippunu
Ylipäästiin vaikka lähellä oli ettei oltas
onneksi mulla ei lähtenyt ilmat pihalle kun tipuin mutta onnistuin satuttamaan jälleen lantion ja tällä kertaa reidenkin. lantiossa selvisin kumminkin niin että tällä kertaa se oli vasen puoli eikä oikea joka meni silloin aikaisemmin. Tällä hetkellä ne ovat aivan hirveän kipeät ja on tuostakin tapahtumasta jo melkein pari päivä jo kulunut... Kuulemma olin tippunut selälleni esteen päälle mutta ei siihen sattunut ollenkaan eikä vielläkään satu. Hyppääminen jäi kyllä siihen koska pelkkä kävely oli tuskaa ja siihen viellä ratsastaminen. Olin käynyt hetken tulppaanin selässä kävelemässä mutta sekin pelkästään oli minulle: "#¤"##¤!#%/!!! Eli kipu oli aika ihanaa sielläkin, eikä sitten esteiden hyppäämisestä ollut tietoakaan. Katsoin loput osallistujat ja lähdin maneesista, ei minua jäänyt mikään harmittamaan koska olisin kyllä radan saanut mennä jos olisin halunnut mutta tämä oli näin viisainta.
Alku verkasta
Onnuinkin sitten loppu päivän ja välillä tuntui kuin jalka olisi lähtenyt alta kun laitoin painoa sille mutta se alkaa pikku hiljaa tottua siihen painookin ilman että tuntuu kuin jalka menisi alta. Päivä olikin sitten vauhdikkaampi ja kivuliaampi mutta silti tosi kiva, pääsinpähän pitkästä aikaa ratsastamaan tulppaanilla sekä hyppäämään! ja pääsinhän minä Freyrilläkin piiiiiitkästä aikaa ratsastaa!! Mutta en ole nyt oikein muuta tehnyt joten enpä tätä postausta pidennä enempää ja kuviakin tuli kehnosti.

6 kommenttia: