perjantai 14. marraskuuta 2014

Viikon blogihaaste - harrastusanalyysi by blogitalli


Ohjeet tähän haasteeseen alhaalla :)

Mitä minä oikein harrastan?

Ratsastusta, se on se laji joka saa huoleni pois mielestäni, joka saa minut aina hymyilemään, se jossa toivottavasti elantoni tulen saamaan, se on se harrastus mitä rakastan kaikista eniten.
Ratsastusta ei kaikki voi ymmärtää mutta maailmalla on paljon erilaisia ihmisiä jotka löytävät hevoset rentouttavana, monipuolisina, energisinä ja monen montaa erilaisena yksilönä. Ratsastusta on erilaisia muotoja esimerkiksi esteratsastus, kouluratsastus, maastoratsastusta, lännenratsastusta. Niitä on monta erilaista muotoa joista kaikki varmasti löytäisivät oman/omat lempparimuotonsa. Minulla tähän muotoon on vaikea vastata vain yhtä! se on vain mahdotonta. Olen kokeillut melkein kaikkia erilaisia muotoja joista olen kaikista pitänyt tähän mennessä. Mutta koska näitä erilaisia muotoja löytyy millä voi liikuttaa hevosta, olla sen kanssa ja harrastaa sen kanssa olen tähän asti jaksanut harrastaa tätä upeaa harrastusta jossa pystyn oppia luottamaan hevoseen täysin. Niiden kanssa olen oppinut paljon ja opittavaa on viellä paljon! Ratsastus on vain minulle niin tärkeä harrastus kaikissa erimuodoissa että jos minun pitäisi vain tuota yhtä muotoa harrastaa, uskoisin etten olisi koskaan jaksanut jatkaa. Jos en olisi joka tunnilla oppinut jotain uutta, tiennyt miten tehdä jotain oikein ja mitä väärin en olisi jatkanut. Mutta koska hevoset ovat erilaisia, niin me myös opimme niiltä uutta sen avulla, löydämme sen kiinnostavana sekä parhaimpana harrastuksena mihin olemme tutustuneet.

Miksi minä sitä teen?

Koska löydän sen kiinnostavana, omana lajinaan. Opin uutta, jota voin opettaa myöhemmin muille. Tiedän vaarat mutten välitä niistä, yritän löytää tavan millä voin ne väistää. Yritän oppia uutta, yritän tosissani oppia uutta. Opettelen vaikka tuhansia sivuja ulkoa jos se olisi ainoa tapa oppia. Mutta! mitään ei voi oppia kirjasta katsomalla, netistä lukemalla ja uskomalla. Joten, menen hevosen luokse, seuraan miten se käyttäytyy kun teen jotain hoitaessa, hyppään selkään katson miten se käyttäytyy. Lähden ratsastamaan, seuraan sen jokaista ilmoitusta ratsastajalle. Käyn tunneilla, pyydän opettajalta negatiivisia ja positiivisia vastauksia menostani, yritän korjata ne heti seuraavalla kerralla ja yritän muistaa ne jokaisella seuraavalla kerralla. 
Opettelen tekemällä mutta samalla kun siinä opettelen, nautin. Nautin jokaisesta hetkestä hevosen kanssa. Nautin ylä- ja alamäistä, nautin oppiessani jotain uutta. Nautin siitä että hevonen tykkää olostaan.

Kuinka minä sen teen?

kuinka vai? hmmm.... Tietenkin nauttimalla! Löytyy keinoja miten tätä harrastusta voi harrastaa pienemmälläkin hinnalla mutta usein rahaa joutuu upottamaan paljon. Mutta kun hommasta nauttii ei raha enään mikään suuri ongelma ole. Teen töitä tämän harrastuksen eteen jos se minun pitää tehdä. Hevonen ei kumminkaan omia taitojansa anna ellei siitä ole valmis maksamaan, pyydän itseltäni enemmän ja pyydän hevoselta. Jos en ole valmis maksamaan tai pyytämään ratsastaessa itseltäni enemmän ja en yrittäisi oppia yhtään, en edes yrittäisi koska siinä vaiheessa en oppisi yhtään jolloin tämä harrastus ei sopisi minulle. Minä todellakin haluan vain oppia lisää, maksoi mitä maksoi.
Rakastan tätä harrastusta, vapaa-aikani tälle harrastukselle uhraan mielelläni, tämän harrastuksen takia itken sekä nauran. Tämän harrastuksen avulla olen löytänyt paljon uusia ystäviä. Heidän kanssaan olen tullut toimeen, nauttinut heidän kanssa olostaan ja olemme nauttineet yhdessä hevosten kanssa olosta. 
Suurin osa kiitoksistani kuuluu hevosille, ne ovat tuoneet minulle ystäviä, rohkeutta, itsenäisyyttä, tasapainon parannusta, kunnon kohotusta, opettaneet rentoutta ja opettaneet rakastamaan sekä niin paljon lisää. Kun vain mietin hetken mitä hevoset ovat minulle opettaneet ja antaneet olen niille kiitollinen ja en voi muuta kuin rakastaa niitä enemmän ja tätä harrastusta! Kiittäkäämme siis hevosia kaikesta ilosta mitä tallilla ja niiden kanssa olemme tehneet :)

Ohjeet osallistuaksesi tähän haasteeseesi (ja blogin osoite sekä haastaneeni):

  • Kopioi haasteen banneri postaukseesi.
  • Linkitä tämä haaste (osoite: http://toimitus.blogitalli.fi/2014/11/viikon-blogihaaste-harrastusanalyysi.html) omaan postaukseesi, jotta muutkin löytävät ohjeet haasteen toteuttamiseen ja osallistumiskaavakkeen.
  • Vastaa haasteeseen omin sanoin blogissasi. Käytä luovuttaa, sovella ja somista postausta kuvilla.
  • Linkitä postauksesi tämän tekstin loppuun, jotta muutkin pääsevät lukemaan sinun näkökulmasi asiasta ja osallistut samalla kilpailuun!
  • Viimeiseksi haasta kolme muuta bloggaajaa mukaan!

Toimitus valitsee bloggaajien kanssa voittajaksi mielenkiintoisen, persoonallisen tai muuten vain hienon haastepostauksen, jonka kirjoittaja voittaa Magic Brushin sponsoroiman harjasetin! Parhaiten ja mielenkiintoisimmin toteutetut haastepostaukset pääsevät myös Blogitallin etusivulle. 

6 kommenttia: