maanantai 11. elokuuta 2014

mikä mun vuokrist vaivaa

Oon nyt yhden viikon aikana käynyt hjörkkaa liikuttaa 4 kertaa mutta kerron vain 3 koska yhtenä päivänä ei ollut kuvaajaa ja eipä se ratsastus parhaitenkaan tosin mennyt sillä kerralla.
mutta kävin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina peräkkäin liikuttamassa tammaa. ja kerron niistä päivistä, kävin myös sunnuntaina siis mutta silloin ei oikein mikään mennyt tammalle kuulolle ja ei kuvaajaa ollut mukana.

Tiistai
Päätin mennä ilman satulaa koska oli aivan hirveän kuuma. Aluksi meni tosi hyvin mitä nyt ei välitetä siitä että energiaa oli jälleen aivan hirveästi.

Aloin ottamaan ravia ja yrittää hillitä sitä rauhalliseksi koska hjörkalla ei mitään pehmeimpiä askellajeja ole paitsi töltti. 
Meni hyvin kyllä kaikki mutta kun ajattelin kokeilla laukkaa ilman satulaa ekaa kertaa... Nyt jälki käteen naurattaa mutta silloin vähän säikähdin kun Hjörkka päätti että kun pyysin eteenpäin laukka pohkeilla niin pysähdytään ja aletaan hyppiä ylös päin tasajalkaa... Voi kun harmittaa että kata joka oli kuvaamassa ei saanut kuvii niist mutta sai kun se laskeutui ja rauhottui. 
Tässä kuvassa juuri pomppiminen oli loppunut, harmiks en saanu parempia kun kuvaaja nukkui
Päätin etten uudestaan yritä jos pukittelu vaihe palaa sille takaisin (oli siis joskus nuorempana pukitellut paljonkin) ja sitä ei enään sille toivottaisi. Mutta sen jälkeen loppu käynnit ja takaisin talliin.
Otettiin myös rakenne kuva tunnin jälkeen
Keskiviikko
Maastakäsittelyä jossa kokeilin miten Hjörkka tykkää seurata minua. Kyllähän se sen alku 10 minuuttia seurasi nätisti ja ravaili vierellä kun juoksin. Ja totteli kaiken mitä pyysin. Hyppäsi nätisti jopa miniristikkoa joka oli kentällä perässäni.
"Näinkö mun pitää siis liikkua?"
koiran pentu :3
Mutta eihän se kauaa jaksanut sitten keskittyä kun lähti aina syömään ruoholle ja pari kertaa laitoin hyppäämään ristikon ja lähti kauheaa pukittelua takaisin syömään.
Kenguru xD

Joten pari kertaa viellä minua seuraamaan niin se riitti ja lähdettiin pois kentältä.

Torstai
Menin satulalla erittäin pikaisesti. Kata jälleen kuvaamassa. Aikaa ei paljoa ollut joten pikaiset hoidot ja sitten kentälle ja alkukäynnit nopeasti ja kaikki 4 askellajia menin läpi. Vauhtia oli yhä aivan hirveästi vaikka olin jo 2 päivää liikuttanut. 


Käynti oli ihan hyvää jo mielestäni ja ravikin aika rauhallista kun vain pyysin rauhallista menoa. Töltti ei nyt niin hyvin pyörinyt kuin olisin toivonut. kun sain nämä askellajit otettua otin hiukan käyntiä ennen laukkaa. 
Kun pyysin laukkaa lenteli pukkeja jotka tuntuivat kyllä selvästi mutta eivät olleet mitenkään suuria tai vaikea pysyä kyydissä. Otin myös toiseen suuntaan johon laukka oli rauhallisempaa ja siihen suuntaan ei edes pukitellut. (Siis selvennykseksi, vasen suunta oli pukittelua ja oikea rauhallista)
Hjörkan jotain omaa säätämistä laukan nostossa :D

täyttä laukkaa <3
pukittelu suunta, onnistunut nosto
Kata sai luvan taluttaa loppukäynnit
Mutta vaikka tulikin näitä pukitteluja niin meni mielestäni ihan hyvin ja pitää nyt vaan keksiä mitä teen että Hjörkka lopettaisi vasempaan laukkaan pukittelun nostossa. Aikaisemmin ei minulle tälläistä ole tullut vastaan joten vinkkejä saa antaa!
Kiitos jos jaksoit tähän asti lukea ja kommentilla vaan sitten vinkkejä miten tuon pukittelun laukan nostossa saisi lopetettua.

2 kommenttia: