sunnuntai 1. lokakuuta 2017

oho hiljenin taas

Hups taas on tällä puolella tullut hiljennyttyä, syynä täysin väsymys! Kun yrität jaksaa käydä töissä joka on fyysisesti tosi raskasta jonka lisäksi koitat keretä ainakin yhdelle tallille päivässä on se tuottanut väsymystä. Kumminkin on ollut halua päivittää tänne mutta hyvä jos kone avautuu nykyään kuin kerran pari viikossa. Nyt kumminkin pikainen päivitys, niin että vain kirjotan mitä äkkiä mieleen tulee teille kertoa!

Jeni on oikeastaan saanut multa nyt todella paljon huomiota kun menin ja uskalsin vihdoin päästää kavereita enemmän sinne selkään mun opetuksella ja on saatu Jenistä paljon aikaan. Sen kanssa on uskallettu nyt käydä estekisoissakin jossa kävikin niin että päädyttiin menemään kaksi luokkaa ristikko (minä) ja 40-50cm (Selina) ja hupsista, ristikko jaettu ykkönen ja 40-50cm luokasta 1. sija! Vaikka jo kuviteltiin että nyt lennetään ja muuta sieltä selästä mutta tamma yllätti rauhallisuudellaan. Lisäksi hauskinta tässä onkin että ennen kisoja Jeni ei ollut juurikaan liikkunut viikolla ollenkaan, juuri pari aikaisempaa päivää kevyesti. Kisoissa sitten hypättiin meidän ekat radat, muuri, vesimatto, aita, viuhka, parit okserit peräkkäin että ylpeempi ei voisi olla tammaan!
Lisäksi uskaltauduin viimein metsästämään meille opettajan/valmentajan joka käy n. joka toinen viikko mun töiden takia. Ollaan käyty nyt parilla tunnilla ja se on huomattavasti auttanut omaan istuntaani sekä Jenin menoon! Lisäksi Jenin koulutaso on noussut huimasti näikin pienessä ajassa.

Ei, ei tullut isoa loikkaa....


Oli Jeni verkassa kieltänyt kyseiselle esteelle mutta vauhtia oli vaan liian vähän jolloin kyllä neiti ilmoitti ettei yli mene jos ei kovempaa saa mennä. Hienosti meni loput kerrat.


Tässä siis vesieste, se oli toisiksi viimeinen este jolloin huomasi että Jeni vähän väsähti ja meinasi tulla kielto kun ehti hiukan tuijotella mutta Selina hienosti pyysi etenemään niin kyllähän tuo yli meni!


Jassun kanssa oon hiukan hiljentynyt oman ajan kulun takia, silti aina välillä tulee sinne selkään hypättyä. Maastossa ollaankin käyty nyt pari kertaa ja huh, siinä on kyllä mahottoman ihana maastohevonen! Hiukan saatetaan tuijotella asioita mutta kumminkaan niistä ei sinänsä mitään ylimääräistä oteta, vain jos tamma joutuu seisomaan pitkään paikoillaan ilman Jenin peppua alkaa pomput. Mutta elossa tässä ollaan vielläkin. Lisäksi laukkaa ollaan harjoiteltu minä maastossa ja sisko kentällä! Siinä laukassa on mitä ihaninta istua ja voisin laukata vaikka kuinka paljon siellä. Nostotkin alkaa parantumaan pikku hiljaa. Tamma on kaikin puolin rauhoittunut meillä ollessa, ainoa harmillinen asia on meillä puunsyönti, se syö siis kaiken puun mikä vaan mahdollisesti maistuu hyvälle! Sekä yhäkin pienenä ongelmana, Jassu ei koko aika tule Lumikin kanssa toimeen, suurimman osan ajasta mutta välillä tämän on pakko yrittää potkia Lumikki kauemmas. Myös tamman pikkuisiin pomppuihin eli pystyynhyppäämisiin oon jo hyvin tottunut enkä sinänsä niistä suuremmin välitä paitsi tietenkin kiellän sitä koska eihän tuo nyt mukavintakaan ole sitten muille.
Silakalla loimi siksi että palelee herkästi ja oli satanut aamulla eikä toinen suostunut tulla antamaan loimea pois


Lumikin vuokraaja Aino joutui eräästä syystä lopettamaan, ei siis minun eikä Ainon takia vaan erään toisen mitä en viitsi kertoa, asia ei kumminkaan ole mikään vakava asia! Joten Lumikki saakin kevyen syys-, talvi ja ehkä kevät kauden? Kumminkin Lumikilla käy yhä Noora ja Helmi (miten nyt pääsevät) sekä välillä muita kavereita sekä tietenkin siskon pojat kun innostuvat. Lumikille kuuluu oikein hyvää mitä nyt ei kesäihottumaa joka puhkesi polttiaisten aikaan ja hiekkaongelmaa lasketa. Hiekasta on tullut meille oma päänvaiva ja päädyttiinkin varaamaan klinikka aika hiekkaröntgeniin jo ihan viikon päähän, aikasemmin ei saatu aikaa varattua töiden tai kyyti ongelman vuoksi. Lumikilla on nyt pidetty myös pari viikkoa estetaukoa joita aina pidän ponilla silloin tällöin vaikka jo viikon loma esteistä on ponin mielestä ihan kamalaa ja siinäkin ajassa ehditään unohtaa miten esteet ylitetään... No kumminkin parin viikon päästä taas loikitaan eli ponille tulee n. 4-5 viikon loma esteistä, katsotaan osaako toinen enään loikkia sen jälkeen? Muuten ratsastaessa poni on kulkenut kivan rennosti melkeinpä kaikilla sen ratsastajilla, eniten se menee omassa muodossaan hiukan aloittelevilla ratsastajilla joka minua erityisen paljon huvittanut että poni näyttää niin upealta vaikka ratsastaja ei viellä selässä paljoa osaakkaan! Rakas poni joka osaa yllättää.Yksi päivä mentiin puomeja sen verran että saatiin tehtyä laukanvaihtoja, tässä siis ollaan yhä estetauolla, mutta poni veti taas tyylillään. 

Hjörkan kanssa oikeastaan olen käynyt aina liikkumassa kun aika on antanut periksi omilta ja töistä. Onneksi aina ei tarvitse omia liikuttaa jolloin voin ehtiä Hjörkallekkin. Huomaa hyvin kun hyppään Hjörkan selkään sen eron kun ratsastan nykyään paljon näillä ravuri rotuisilla ja sitten hyppäänkin ratsurotuisen selkään että miten erilaisia ne ovat askeliltaan ja taidoiltaan. Hjörkan kanssa olen kumminkin pystynyt paljon omaa istuntaani parantelemaan koska Hjörkka on jotenkin jo tottunut mun virheisiin ja osaakin korjata niitä nopeasti ilmoittamalla siitä jotenkin, yleensä pepun kääntö sisään päin tai pieni pukittelu on herättänyt mut siellä selässä että mitä ihmettä teen siellä. Mutta on se osannut sitten palkitakkin kun välillä tuntuu että se kulkee niin hienosti ja teen jotain kerrankin oikein siellä selässä. Mullahan on siis mun etukenoisuus pahentunut ainakin omasta mielestä joka ahistaa mutta Hjörkka osaa melko hyvin siitä jo ilmoittaa... Hjörkka siis pysyy mulla kyllä niin kauan yhäkin kuin vaan saan jatkaa tamman kanssa, onneksi se on tottunut niin hyvin epäsäännölliseen ratsastukseen ja liikutukseen ettei välillä viikonkaan loma haittaa vaikka se mua ahdistaa!


Hjörkalla on myös uudet suitset joita kerran kokeilin, kerrankin oli edestä kevyt ja herkkä, mutta silti ajattelin pysyä meidän vanhoissa suitsissa :3

Ei kai tässä muuta nyt tähän hätään? Jos tulee jotain mieleen mitä haluaisitte tietää tai lukea niin rohkeasti kommenttia niin vastailen parhaani mukaan! Yritän yhäkin välillä tänne päivitellä, vaikka vain kuvapostauksia ilman tekstiä koska en halua tätä blogi puolta hiljentää niin pitkään kuin vain mahdollista. Kiitos siis jos jaksoit tämän kuulumispostauksen lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti