maanantai 1. toukokuuta 2017

Hyppyjä lumisena päivänä

Oon päättänyt että noin kerran viikkoon Lumikilla hypätään tai mennään puomeja, välillä toki enemmän mutta yritän pitää sen kevyenä. Kumminkin ponista haluisin kunnon estetykin joskus tulevaisuudessa jolla voisi kisata helposti 50-60cm luokkia koska vaikka poni on pieni niin siltä löytyy sitä päättäväisyyttä ja kykyä hiukan suurempiikin esteisiin. Mutta jälleen katosin aiheesta ja palataankin nyt siihen. Lumikkia tuli ratsastamaan pitkästä aikaa Venla ja heti tähän alkuun, tiedän Venla on pitkä ponille mutta itselleni pituus ei kerro kaikkea vaan paino!

Aluksi suunniteltiin vain mentävän käyntiä/ravia ja ehkä hiukan laukkaa mutta koska tällä viikolla ei oltu viellä hypätty ja kumminkin oltiin suunniteltu että hypätään aikaisemmin mutta yöllä oli satanut lunta joka hiukan muutteli suunnitelmia pariin kertaan. Kentällä oli kumminkin onneksi melko hyvä mennä ilman että tilsoja tuli niin päädyttiin hiukan ottamaan loikkia ja ponihan tykkäsi! Ei tehty ponin kanssa mitään ihmeellistä, uraa pitkin koko ajan, erilaisia esteitä sekä estetehtäviä. Pari kertaa laitoin ratsukon vähän pidentämään loikkaansa laittamalla alapuomia kauemmas jota ajattelin että poni ymmärtää sen niin että yrittää astua väliin mutta ponihan ymmärsi tehtävän täysin oikein ja hyppäsi aina alapuomin takaa! Vaihdoin viellä myöhemmin sen vain apupuomiksi kauemmas jossa oli tarkoitus mennä väliin.
Ponin jättiloikat jatkuu!Venla oli myös onnistunut elämänsä ekan kerran putoamaan nyt ja tietenkin Lumikin ansiosta! Tämän takia laitettiin este hetkeksi pienemmäksi jottei mitään varmasti jää ratsastajalle mutta pian tuli jo ihan normisti!Kun hoidettiin ponia tai haettiin poni sisään hoidettavaksi, toinen oli ihan jäässä vaikka toisella oli ollut loimi aamusta asti päällä, tämän takia otettiin sitten yksi loimi päälle alku käynneille ja alkuverkkaan asti. Otettiin se liikunnan ajaksi hetkeksi pois ja heitettiin takaisin loppukäynneille päälle, heitettiin kyllä loppupäiväksi takaisin ulkoloimi jotta ei poni jäätyisi ihan heti. Jopa Jeni oli tänään jäässä kun mentiin tallille mutta onneksi heinän syönti lämmittää!


Jenin kanssa käytiin vain riimun päässä aluksi kävelemässä mutta päästin toisen sitten tarhaan siksi aikaa että Lumikilla hypättiin. Jenillä siis melko helppo päivä, Jenin kanssa ollaan tehty nyt vähän haastavampaa tehtävää pikku hiljaa. Ollaan alettu harjoittelemaan laukkaa enemmän, ravissa ollaan saatu rentoutuneita pätkiä ja juuri haluttua tahtia sekä lisätty ravi pätkien pituutta, käynnissä ollaan alettu harjoittelemaan väistöjä ja hiukan enemmän pohkeella kääntymisiä. Katsoo jos kohta kokeillaan maastakäsin vähän puomeja ja sitten selästä käsin. Lisäksi ponille on löytynyt vuokraaja joka on nyt noin 2 kuukauden ajan kokeilu ajalla tämän vanhempien näin haluttua, mutta asiat on siis aikalailla ok molemmille osapuolille joten katsotaan miten heillä lähtee kulkemaan!


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hienoja kuvia. Lumikki on kyllä niin syötävän söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ja Lumikki on kyllä syötävän söpö :3

      Poista