keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Mielipidepostaus: Erilaiset hevoslajit

Kun en ole viellä saanut kuvattua my dayta täältä opiskelu päivästä (yritän alkaa huomenna kuvaamaan!) niin päätin kirjoittaa mielipidepostauksen johon otin sitten aiheeksi nuo erilaiset lajit, eli mitä kaikkea hevosten kanssa voi harrastaa.

Niitähän on monta, niin monta että kaikkia ei edes tiedetä. Mutta tässä nyt oma lista mitä tiedän että on:
Matkaratsastus, Askellajiratsastus, Kenttä-, este- ja kouluratsastus, Länkkä, hevosen ajaminen eli ravi, vikellys, valjakko ajaminen.
Siinä oli nyt nuo mitä mieleen tuli tällä hetkellä. Itse tykkään näistä kaikista ja on viellä tuo matkaratsastus kokeilematta mutta tällä hetkellä on erittäin kova into kokeilla sitä! Käykää itsekkin tutkimassa lajia ja miettikää sen kokeilua! On nimittäin katoamassa aika vahvasti suomesta. Lisää lajista voit lukea Täältä!
Sitten vaikka vuoroon ravi laji, mielestäni siellä hevosen selästä hallitseminen on mukavempaa kuin kärryistä, mutta kyllä se ravi kärryilykin käy minulle. Ja mitä minulla näiltä tunneilta jää helposti mieleen on että miten kädet väsyy!
Lainattu kuva netistä (kun omia ei siitä ole...)

Askellajiratsastusta pystyy melkeimpä vain Issikoilla menemään jota sitten Leksun kanssa pääsen tekemään joka kerta. Tästä lajista on kyllä tullut ehoton ykkönen minulle. Rakastan Issikoita jolloin juuri lempilajini tulee samalla. Ehdotan myös muitakin kokeilemaan joskus! voit jäädä ehkä loukkuun niihin askeliin.
Länkkä sitten, sitä olen kokeillut vain perusasiat, eli jarruttaminen, kiemurtelu ja vauhdin lisäys nopeasti. On mielestäni erittäin hauska laji, mutta se mitä se tekee hevosen jaloille pelottaa minua enemmän. Mutta tykkään lajista ja olisi kiva kokeilla joskus taas uudestaan sitä. Mitä kokemuksia teillä on näistä lajeista jo mitä olen selitellyt?
(pahoittelen kuvan laatua! ja netistä lainattu (näkee paremmin askeleen) Kuvassa mennään tölttiä.
(laatu! :( netist ladattu) Näkee hyvin varusteet)
Sit on nämä kenttä- ja koulu- sekä esteratsastus. Kouluratsastukseen jaksan kiinnostua aika vahvasti jos on istunta tunteja koska haluisin laittaa istuntani ensin paremmaksi jolloin saan hevosen liikkumaan paremmin ja niin miten haluisin. Mutta käy ihan koulu kiemuratkin minulle. Sitten esteet, ne ovat kiinnostaneet minua aina, koska silloin saa mennä lujaa ja kun hypätään vähän isompia esteitä, pidän tunteesta jolloin liidetään esteen yli. Mutta aloin kyllästyä niihin koska mielestäni niillä toistettiin aina sitä yhtä ja samaa. Viellä on kiinnostusta niihin ja tykkään siitä mutta haluisin kuulla jotain uuttakin niistä. 
(kun täällä ypäjällä on näitä ratsastustunteja, niin meillä on esteitä yllättävän usein. Välillä hyppäämme suurta ja välillä sitten menemme pieniä. Riippuu tunnin opetus aiheesta. Mutta nekin ovat aika tylsiä minun mielestäni koska siellä kerrataan sitä mitä olen jo aikaisemmin tehnyt, esim. Laukan vaihdot esteen päällä, erikoisesteitä, tiet...)

En tykkää kun oli heilahtanut mutta tykkään ponin hyppy tavasta!
Sitten on viellä tämä kenttä, sitä en oikeastaan ole koskaan kokeillut. Enkä oikeastaan ole perehtynytkään... Mutta se mitä siitä tiedän on kyllä aika kiinnostavaa, olisi kiva joskus kokeilla! Kellään kokemusta?
Sitten vaikka vikellys, sitähän kaikki voi harrastaa ja vaikeampia asioita voi kokeilla jos tietää että hevonen pysyy varmasti alla eikä pomppaa sivulle kauhuissaan kun se pelkääkin että sen päälle hyökätään. Notkeus on erittäin iso plussa vikellyksessä sekä tasapaino. Mutta esimerkki temppuja on: naistenistunta, mylly, maailman ympärys matka....

Ja otetaan sitten vikaksi, muttei viimeisemmiksäkään, tämä valjakko ajo, kuinkas moni on sellaisesta kuullut tai jopa kokeillut?
Sen mitä minä tiedän siitä ja mitä opettajat siitä kertoneet niin se kuulostaa minun mielestäni pelottavalle koska jälleen ollaan kärryissä, mutta tällä kertaan suuremmissa ja se missä niillä ajetaan pelottaa minua kyllä erittäin paljon enemmän! Nimittäin valjakko ajossa saatetaan mennä täyttä laukkaa metsässä väistellen puita, kiviä ja kantoja.
(jälleen pahoittelen netistä kopioitu!) Omaa kuvaa lajista ei ole! 
No, mitäs mieltä olitte? en ole aikaisemmin tälläistä tehnyt (joka saattaa huomata myös siitä miten kirjoitan), ja kertokaa toki omia kokemuksia lajeista ja mitä haluisitte ehkä itsekkin kokeilla ja jos on jotain mitä en tässä maininnut, voi olla myös etten tiedä siitä, joten kertokaa toki jos jotain sellaistakin viellä on! Että kommenttia vaan pukkaamaan jossa kerrotte esim. kokemuksesta, uudesta lajista, mitä haluisitte itse kokeilla, mitä kaikkea olette jo kokeilleet! :)

2 kommenttia:

 1. Kiva blogi, selkeää tekstiä ja kiva ulkoasu :) jään seurailemaan rekisteröityneenä.
  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/ Olis tosi kiva jos säkin liittyisit mun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :D ja ulkoasua nyt muuttelen kunnes saan mielestäni hyvän tehtyä! :) käyn myös kattoo sun blogis ja uskon että alan seurata sitäkin!

   Poista